6 vitamine importante pentru pielea ta

De Lumea Femeilor, pe

Vrei un ten fără riduri, cu piele fermă şi luminoasă? Ai nevoie de vitamine. Iată care sunt şi ce rol au
1. Vitamina A – îmbunătăţeşte calitatea epidermei, stimulează sinteza colagenului şi face pielea compactă. Sursa: ficat, unt, gălbenuş de ou, lapte de vacă, sardine.

2. Vitamina E – e vitamina anti-îmbătrânire prin excelenţă. O găsim în uleiul de germeni de grâu, în margarină şi în uleiurile de palmier, porumb şi soia.

3. Vitamina C – dă strălucire feţei şi atenuează petele maronii de pe pe piele. Se găseşte în special în fructe acide: grepfrut, portocale, lămâi, coacăze, căpşune, zmeură, coacăze negre sau în mango şi kiwi, în varză, tomate, cartofi noi, ardei, verdeţuri.

4. Betacarotenul – protejează împotriva radicalilor liberi, produşi în special de raze ultraviolete. Se găseşte în toate fructele şi legumele galbene sau portocalii şi în cele cu frunze verde închis. Caisele uscate şi morcovii sunt cele mai bune surse.

5. Vitamina F – nu este chiar o vitamină. Sunt, de fapt, doi acizi graşi esenţiali. Dacă ai tenul uscat, expus la eczeme sau care se cicatrizează greu, îţi lipseşte vitamina F. Se găseşte în peştele gras (somon, hering) şi în uleiuri vegetale.

6. Vitamina B2 – ameliorează calitatea ţesuturilor cutanate. Buzele uscate sau aripile nasului înroşite arată o lipsă de vitamina B. Se găseşte în ficat, pui, ardei, ton, somon, lapte.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter