Designerul Anca Țința: „Vreau ca estetica creațiilor mele să fie relevantă mai mult de un sezon”

De Elisabeta Cosmescu, pe Ultimul update Marți, 07 septembrie 2021, 11:06

Designerul Anca Țința respiră frumosul și emană artă prin toți porii. Dovadă sunt accesoriile din piele pe care le creează cu pricepere și cu multă dăruire. Genți, încălțăminte, portmonee chiar și coperte din piele pentru cărți, toate unicat, te cuceresc iremediabil prin designul lor de poveste!

Pasiunea pentru materiale și dorința de a crea obiecte a moștenit-o din familie. „Tatăl meu confecționează încălțăminte și mama e croitoreasă. La ei am văzut cum o bucată de material textil se poate transforma într-o fustă sau câteva resturi de piele, în sandale. M-a atras mult procesul acesta.”

De unde a învățat să creeze coperte unicat din piele pentru cărți? „În Letonia, la un curs, am deprins cum să îmbrac o carte veche sau să fac un jurnal să arate prețios. Îmi place că pot să transform ilustrațiile în imagini bidimensionale, palpabile. Folosesc uneori ca inspirație motive botanice, elemente din sculptura gotică sau fragmente din picturi care îmi plac.”

Creatoarea mai mărturisește că nu s-ar putea desprinde niciodată de primul obiect făcut de ea și anume o casetă de bijuterii, învelită în piele și căptușită cu in. „Am și un jurnal foto de buzunar în care am pus poze și screenshoturi cu mesaje din primele șase luni de relație cu soțul meu. Avem fiecare câte o copie.” Înainte să realizeze un produs, când găsește o bucată de piele pe placul ei, se lasă purtată mai mult de propria inspirație și mai puțin de trenduri.

„Mă gândesc ce design ar pune-o cel mai bine în valoare. Vreau ca estetica produselor mele să fie relevantă mai mult de un sezon. Dintre trenduri cred că aș lua în calcul produsele multitasking, cum sunt gențile la care se atașează tot felul de accesorii mici, gentuțe pentru ochelari, telefon, cosmetice sau curele. Mi-au plăcut foarte mult din sezonul toamnă-iarnă gențile cu patchworkuri de la Chloé, printurile de la Loewe și pantofii glam-funcționali de la Prada.”

Foto-editing Gabriela Ichim, fashion designer si styling Andras Andrea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter