Sfaturile medicului dermatolog pentru o piele frumoasă și sănătoasă

De Unica.ro, pe

Primele semne de îmbătrânire ale pielii apar de la vârsta de 25 de ani, iar după 40 de ani, luminozitatea tenului începe să dispară. Știm că modul de viață pe care îl avem, alimentația și expunerea la factorii de externi de mediu (poluare, ultraviolete, schimbări brusce de temperatură etc.), toate au un efect direct vizibil în ceea ce privește frumusețea și sănătatea epidermei, dar ce putem face pentru a “amâna” cât mai mult îmbătrânirea premature a pielii?

Medicul dermatology Olga Melnic ne recomndaă să aflăm de la specialiști ce tip de ten avem pentru a ști ce fel de produse de întreținere/înfrumusețare să folosim.

„Procesul de îmbătrânire este un proces natural, doar că ritmul de îmbătrânire depinde de genetică, de stilul de viață, de alimentație și de rutina noastră zilnică și de procedurile noastre zilnice pe care le facem pentru a menține această frumusețe. Nu trebuie să ne fie frică să mergem la doctor, devreme. Putem merge și la 20 de ani pentru o consultație ca să aflăm ce tip de ten avem, dacă avem predispoziție pentru o îmbătrânire mai rapidă, ce trebuie să folosim ca produse cosmetice”, spune dermatologu, potrivit Antena 3.

Citește gratuit ediția de mai a revistei Unica. O găsești AICI

Medicul a făcut și o serie de recomandări cu privire la alimentele care ajută la menținerea sănătății și, implicit, a frumuseții pielii.

„Betacarotenul este precursorul vitaminei A, îl găsim în morcov, portocale, în fructe și legume portocalii și roșii. Se poate lua și suplimentar în capsule. Este inofensiv. Vitamina A este foarte importantă pentru piele, ajută la menținerea tinereții pielii și procesele de reparare. Vitamina C este foarte importantă pentru piele, este o vitamină a tinereții, Zincul, vitamina D. Pielea este oglinda sănătății noastre. Deci trebuie să avem o alimentație echilibrată bogată în vitamine. Iar hidratarea este foarte importantă, pentru că trebuie să ne hidratăm suficient pentru a menține nivelul de hidratare optim în piele”, a adăugat Olga Melnic.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter