Când începe vaccinarea anti-COVID-19 a copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani

De Unica.ro, pe

Aproape toate grupele de vârstă pot primi vaccinul anti-COVID-19, mai puțin copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani.

Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea anti-COVID-19, a spus că decizia pentru vaccinarea anti-COVID-19 a copiilor de 5-11 ani va fi luată de Agenția Europeană pentru Medicamente la mijlocul lunii decembrie. Cu toate astea, este posibil ca termenul să fie devansat. Autoritățile au început deja pregătirile pentru campania de vaccinare a celor mici.

„Datele de siguranță și de eficacitate sunt cât se poate de bune”, a spus medicul militar, conform Digi24. „Vaccinarea cu schemă completă la grupa de vârstă 5-11 ani s-a asociat cu o eficacitate de peste 91% în ceea ce privește prevenirea cazurilor de Covid. Pfizer a depus la Agenția Europeană a Medicamentului datele studiilor clinice efectuate și ne așteptăm ca la jumătatea lunii decembrie, însă este posibil ca acest termen să fie devansat, EMA să facă recomandarea de administrare pentru grupa de vârstă 5-11 ani, pentru vaccinul BioNTech/Pfizer”.

Flacoanele de vaccin vor fi, de asemenea diferite. Vor fi zece doze de vaccin în fiecare flacon, iar fiecare doză va avea o treime din cantitatea de ser folosită la copiii de peste 11 ani și la adulți.

Citește și: Mesajul transmis de o tânără nevaccinată, cu trei zile înainte să moară: „Nu mai staţi acasă nicio secundă”

Citește și: Comuna din România cu 80% din populație vaccinată și zero cazuri de COVID-19

Citește și: Mesajul unui preot din Vrancea: „Vaccinaţi-vă! Păziţi-vă! Rugaţi-vă! Dumnezeu se descoperă şi prin ştiinţă”

Citește și: Studiu: a treia doză de vaccin Pfizer are eficiență de 95% împotriva formelor simptomatice de COVID-19

„Pentru această grupă de vârstă în mod deosebit va fi ferm recomandată vaccinarea celor aflați în evidență cu afecțiuni cronice: obezitate, diabet, afecțiuni cronice renale, afecțiuni neurologice, sindromul Down, care crește riscul de deces de 10 ori în cazul infectării cu coronavirus, bolile oncohematologice, leucemiile, copiii care sunt în evidență cu tratamente care scad răspunsul imun”, a spus Valeriu Gheorhgiță. „Pentru celelalte grupe de vârstă va fi recomandat vaccinul a Pfizer în funcție de rapoartele de risc beneficiu și aici vom vedea toate datele. Centrul European de Control al bolilor va face acest raport de risc beneficiu. Vom vedea care va fi impactul vaccinării”.

Urmează să fie amenajate cabinete de vaccinare dedicate copiilor în centrele existente și în spitalele de pediatrie, dar imunizarea se va putea face și la medicii de familie.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter