Trusa medicală – cum te pregăteşti de vacanţă

De Libertatea pentru femei, pe

Dacă urmează să pleci în vacanță, sigur îţi vei pregăti cu grijă bagajul. Nu uita nici de trusa medicală de urgență, pentru ca nicio situație să nu te ia prin surprindere.
Ia în bagaj şi câteva preparate naturale pe care să le ai la tine pentru sănătatea ta și a celor dragi. Dr. Liana Comșa, medic primar, medicină generală, specializat în homeopatie și acupunctură, îți recomandă câteva preparate naturiste ce-ţi pot fi de folos în călătoriile tale.

Remedii la îndemână

Tratamentele homeopate pot vindeca o gamă largă de afecțiuni și au avantajul de a nu avea contraindicații și de a fi extrem de ușor de transportat, nefiind deloc voluminoase. Se iau conform indicațiilor medicului sau farmacistului. Dr. Liana Comșa a făcut o listă de astfel de preparate pe care ar fi bine să le iei la tine:
► Allium Cepa – răceală
► Aconitum – răceală, gripă, atacuri de panică după accident, insolație, dureri de cap, dureri cu senzație de arsură la stomac
► Belladona – dureri de cap, febră, gripă, inflamații, insolație, dureri intense agravate la lumină sau la mișcare (lipsa setei indică acest remediu)
► Apis Mellifica – înțepături de insecte, mușcături, urticarii
► Urtica Urens –  contact cu meduze
► Rhus Toxicodendron  – dureri articulare, de spate, oboseală sau suprasolicitare
► Arnica Montana – traumatisme, contuzii, accidente
► Nux Vomica – greață
► Cocculus sau Tabacum – rău de mișcare
► Arsenicum Album sau  Chamomilla – diaree, dureri de stomac, stări de vomă.

Plante binefăcătoare

În caz de indigestii, balonare sau flatulență, medicul recomandă ceaiurile de gălbenele, muşeţel şi cărbunele vegetal.
►Ceaiul de gălbenele este indicat și în caz de migrene ușoare sau de dureri menstruale.
►Crema de gălbenele este foarte utilă în caz de lovituri, zgârieturi, înțepături de insecte, pentru că are efect de accelerare a cicatrizării rănilor.
►Ceaiul de mușețel este util în caz de insomnii, inducând un somn ușor și liniștit.
Câteva picături de ulei de mușețel în apa de gargară te pot ajuta să scapi de dureri în gât, pentru că este un bun dezinfectant. Astfel, microbii care ar putea declanșa o răceală în toată regula sunt eliminați.
►Cărbunele vegetal are capacitatea de a absorbi bacteriile sau substanțele toxice ingerate sau rezultate din metabolism. Ca urmare, scade riscul unei intoxicații. În plus, are calitatea de a diminua febra.
Foto: Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter