Dinți mai albi și strălucitori? Nu e imposibil! Bazează-te pe cele mai bune soluții naturale!

De Elisabeta Cosmescu, pe Ultimul update Joi, 22 aprilie 2021, 11:56

Îți dorești o dantură mai albă și mai sănătoasă? Bazează-te pe o igienă zilnică corespunzătoare, dar și pe efectele și puterea de îngrijire oferită de câțiva aliați din natură! Remediile naturale nu doar că acționează eficient, dar sunt și lipsite de efecte adverse, având în vedere aplicarea lor externă. În plus, nu sunt costisitoare și le poţi prepara și aplica chiar la tine acasă. Folosește-le cu încredere și bucură-te de efectele lor uimitoare de curățare și de împrospătare a respiraţiei.

Pentru un zâmbet imaculat

Te-ai fi gândit vreodată că delicioasele căpșune pot albi dantura la fel de bine ca o pastă de dinți abrazivă? Aceste fructe conțin o serie de substanțe care înlătură impuritățile, îngrijesc smalțul dinților și îndepărtează depunerile de tartru. Așa că, dimineața, după ce ți-ai terminat de băut cafeaua sau ceaiul negru, periază-te pe dinți cu pulpa unei căpșune coapte și apoi, clătește-te cu apă călduță în care ai pus în prealabil o jumătate de linguriță de bicaronat de sodiu.

capsune zambet

Prepară o pulbere cu efect abraziv

În afară de periajul zilnic cu pastă, de două-trei ori pe săptămână curăță-ți dinții cu o pulbere realizată din coajă de lămâie. Aceasta se usucă la cuptor, cu grijă însă, evitând arderea ei. După uscare, coaja devine casantă. Rupe-o în bucăți mici și apoi macin-o cu ajutorul unei râşniţe electrice. Aplică un strat de pulbere pe periuţa ta de dinţi și spală-te cu aceasta timp de unul-două minute. Același efect abraziv de curățare și albire îl are și coaja de portocale sau sucul de lămâie amestecat cu bicarbonat de sodiu (o dată pe săptămână), periind dinţii timp de două minute.

Citește și:

Saliva, un aliat prețios pentru a avea dinți albi și sănătoși
Cu ce probleme de sănătate s-a luptat Elena Cârstea? „Am rămas fără dinți”
Căderea dinților fără sângerare sau durere, o nouă sechelă observată la cei care au avut COVID-19
Cât de periculos este să înghiți pastă de dinți

Ai grijă de gingii

Dacă te confrunți cu o sângerera ușoară a gingiilor în timpul periajului dentar, atunci poţi folosi o apă de gură preparată dintr-un amestec din 100 de grame de mentă verde, 100 de grame de levănţică uscată, 50 ml de suc de lămâie şi 250 ml de alcool etilic 30% (nu depăși această concentrație deoarece îți poți irita gingiile). Plantele se pun la macerat cu sucul de lămâie și alcoolul etilic într-un recipient de sticlă. Păstrează preparatul la loc întunecos, timp de 10-15 zile. La final, filtreaza conținutul și păstrează-l în aceelași recipient închis ermetic. Folosește câte o linguriţă din acest extract într-un pahar cu apă călduţă. Clătește gura cu acesta de două ori pe zi, dimineaţa şi seara.

Un amestec care oferă strălucire

Oțetul de mere, sarea marină și praful de copt curăță smalțul dentar și îi redau strălucirea. Periază-ți dinții de două-trei ori pe săptămână cu acest amestec și vei vedea că petele de cafea sau pigmentările de tutun de pe dinți încep să se diminueze lăsând smalțul dentar mai lucios și mai alb. De asemenea, periajul cu pubere de cărbune îngrijește dantură și îi redă luminozitatea.

Dinți mai albi și strălucitori? Nu e imposibil! Bazează-te pe cele mai bune soluții naturale!

Busuiocul acționează lent, dar eficient

Amestecă pasta de spălat pe dinți cu pulbere de busuioc pentru a-ți menține, pe termen lung, proaspețimea și strălucirea smalțului dentar. De asemenea, busuiocul este o plantă care ajută la prevenirea apariției afecțiunilor parodontare, precum pioreea. Pentru a beneficia de cele mai bune afecte, usucă busuiocul verde într-un loc uscat și bine aerisit și macină planta folosind un mojar ceramic. Apoi, amestecă pasta de dinți cu pulberea obținută și spală-te cu acest amestec curativ dimineața și seara. Efectele se vor vedea treptat, așa că nu renunța la metodă din primele săptămâni.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter