Remedii naturale pentru ciupituri de ţânţari

De Diana Zagrean, pe

Insectele ne supără tot mai des în această perioadă, mai ales că temperaturile au crescut destul de brusc. Iată câteva remedii naturale pentru ciupituri de ţânţari.
 

Uleiuri esenţiale

Uleiul de arbore de ceai şi uleiul esenţial de levănţică ajută la reducerea inflamării, la reducerea mâncărimilor cauzate de ciupitura de ţânţar şi au li proprietăţi antibacteriene, deci ciupitura nu se va infecta.

Oţet

Oţetul este un remediu natural destul de subestimat. În cazul mai multor ciupituri, pe întreaga suprafaţă a corpului, se toarnă 2 ceşti de oţet în cada de baie umplută cu apă călduţă, nu fierbinte. Pentru ciupituri individuale, se tamponează locul dureros şi plin de mâncărimi cu un disc demachiant îmbibat în oţet.

Miere

Deşi sună ciudat să pui ceva dulce pe o iritaţie sau rană, mierea a fost şi este un antiinflamator şi antibacterian foarte puternic şi cunoscut de mii de ani. Un strop de miere de albine aplicată pe înţepătură reduce inflamaţia, reduce roşeaţa şi riscul de infectare a ciupiturii, dar ajută şi în caz de mâncărimi.

Pliculeţe de ceai

Ca şi în cazul cearcănelor şi al ochilor umflaţi, un pliculeţ de ceai ţinut la frigider poate reduce umflătura din locul ciupiturii păcătoase. În plus, taninurile din ceaiul verde sau negru au proprietăţi benefice şi scot apa în exces din ţesutul tumefiat.

Busuioc verde

Busuiocul nu este doar delicios şi aromat pentru paste italieneşti sau bruschete. Frunzele de busuioc proaspete conţin camfor şi alte uleiuri esenţiale naturale care reduc inflamaţia şi senzaţia de mâncărime a pielii după o înţepătură de ţânţar.

Lămâie şi lime

Ambele citrice sunt pline de uleiuri eterice cu proprietăţi antibacteriene şi anti-mâncărimi. Singura problemă este că pielea tratată cu zeamă de lămâie se va irita foarte tare dacă este expusă la soare, deci acest remediu natural împotriva ciupiturilor de ţânţari este recomandat să fie folosit doar în interiorul casei, nu pe plajă, sau la pădure la soare.
Sursa foto: Shutterstock
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter