Tratamente alternative pentru durerile de oase

De Lumea Femeilor, pe

O dată cu vremea rece şi umedă, vechile dureri de oase reîncep să ne „viziteze”. Iar pentru „începători” sosesc primele dureri de oase din viaţa lor. Primul gând e să iei un analgezic. Că-ţi „trece repede”. Dar, dacă apelezi la el de mai multe ori, o să „faci cunoştinţă” şi cu efectele lui secundare. Noi îţi recomandăm câteva metode blânde, naturale.

Homeopatia pentru dureri de oase

Schema de tratament:
Actea racemosa: remediu homeo­pat indicat în spondiloză cervicală însoţită de dureri coccigiene (în zona coccisului – coccisul şi sacrum sunt oasele de la extremitatea de jos a coloanei vertebrale)
Bryo­nia: pentru o persoană musculoasă, brunetă, care are dureri cu caracter de înţepătură în articulaţii, dureri ce se agravează la mişcare şi se ameliorează la căldură
Calcarea carbonica: se adresează pacienţilor cu dureri articulare agravate la frigul umed, cu articulaţiile deformate la nivelul mâinilor, persoanelor care suferă de obezitate şi constipaţie
Causticum: remediul recomandat în cazul unui reumatism cu dureri ce se ameliorează la căldură şi la umezeală, cu senzaţia de dureri musculare şi de tendoane scurte; recomandat, de asemenea, unei persoane triste şi/sau melancolice
Rhus toxicodendron: recomandat celor care au senzaţia de articulaţii înţepenite dimineaţa, simptomul agravându-se la frig şi – evident – dimineaţa.
Ruta: pentru persoanele care au senzaţia de traumatism muscular şi articular, cu tendoane dureroase şi cu agravare la frigul umed.

Acupunctura pentru durerile de oase

Medicina chineză tradiţională împarte bolile articulare reumatice în mai multe categorii, legate de buna funcţionare a circuitului energetic în organism. Toate au însă un numi­tor comun: originea externă. Adică factorii externi care acţionează la nivelul ţesuturilor anatomice: piele, tendoane, muşchi, oase şi vase. Sub atacurile repetate ale factorilor pato­geni (vânt, frig, umezeală şi căldură), suferinţa poate evolua, pătrunzând în profunzime şi afectând organele interne. În unele forme ale bolii sunt afectate doar cele 12 meridiane principale (prin care circulă energia vitală – Qi); în astfel de situaţii,
tratamentul constă în dispersia meridianelor prin punctele sensi­bile, dureroase (dispersia energetică = reducerea, slăbirea, calmarea activităţii punctului sau meridianu­lui cu surplus energetic). Tonifierea se face prin înţeparea punctelor specific corespunzătoare zonelor afectate şi a punctelor de reuniune a meridianelor (tonifierea energetică = mărirea, stimularea, întărirea ac­tivităţii punctului sau meridianului cu deficit energetic).
Schema de tratament:
O schemă de echilibrare yin-yang este pe lângă punctele: S36 şi IG4, se adaugă VG4, R3, F2 n O altă schemă urmăreşte eliminarea umidităţii prin punctele: VG6, V20, V21, R18. n În funcţie de regiunea afectată se pot adăuga: pentru durere la nivelul umărului – IG15; la nivelul cotului – IG11; la nivelul articulaţiei pumnului – TF4; la nivelul omoplatului – IS11; la nivelul şoldului – VB37; la nivelul genunchiului – S34; la nivelul gambei – V57; dureri la nivelul gleznei – SP4; dureri lombare: VG3.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter