Sănătate: Cum te protejezi de soare de 1 mai

De Diana Zagrean, pe

Chiar dacă soarele de 1 mai nu arde cu aceeaşi intensitate ca cel din iulie-august, asta nu înseamnă că nu ai nevoie de protecţie. Iată cum te protejezi de soare de 1 mai, ca să te ai de Paşte un ten frumos, bronzat şi sănătos.
Avantajele bronzului adevărat
Nu costă nimic! Soarele este (încă) gratis spre deosebire de metodele artificiale de bronzat.
Ține mult mai mult. Nu trebuie să te dai cu cremă la fiecare 2-3 zile dacă vrei să arăți bronzată. Două-trei weekenduri și o săptămână la mare te pot „rumeni” pentru luni de zile (dacă și pielea ta cooperează)

Beneficiezi de toată energia pe care lumina solară ți-o aduce, producerea vitaminei D, stimularea sistemului imunitar, stimularea anumitor hormoni care înlătura depresia etc etc, tot cortegiul de binefaceri despre care n-am auzit să ți le aducă solarul sau cremele autobronzante!

Reguli de bronzat sănătos

Oricât de mult ți-ai dori să te bronzezi „chiar acum”, la soare e un proces care cere timp. Depinde foarte mult de tipul de piele pe care îl ai. Una ceva mai pigmentată „prinde” repede bronzul și fără precauții speciale. Una foarte deschisă necesită mai multă răbdare și grijă. Dar regulile sunt aceleași pentru toată lumea:

1. Nu te expune la soare decât dimineața, până în oră 10:30 și după-amiază, după oră 16:30.

2. Expune-te gradat: în prima zi doar o jumătate de oră, că apoi să crești gradat intervalul de stat la soare.

3. Nu uită crema de protecție. Este indicat să începi cu una cu factor de protecție 30, apoi de 20, că după ce ești deja bronzată să te rezumi la una de 15. Dar în nici un caz să nu renunți la cremă, aplicată din 2 în 2 ore.

Citeşte mai multe despre regulile de bronzat frumos şi sănătos de 1 mai, pe pagina următoare!
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter