Telocitele – tratament în regenerarea organelor vitale

Medicina regenerativă, o speranţă reală de viaţă a pacienţilor din întreaga lume, a intrat într-o nouă eră a progresului. Descoperirea telocitelor ca posibil tratament în regenerarea organelor vitale reprezintă un punct de răscruce în medicina mondială.
Una dintre dovezile acestei mari realizari, bazate fara echivoc pe descoperirea Academicianului Laurentiu M.Popescu este si recentul experiment realizat cu succes de catre Profesorul DQ Cai, director, Key Laboratory for Regeneration Medicine, Ji Nan University din Canton(Guangzhou) China.
Este vorba despre izolarea cardiaca a Telocitelor si transplantul lor in inima post infarct miocardic experimental la sobolanii de laborator. Rezultatele acestui transplant au aratat o imbunatatire clara a performantelor inimii bolnave, detalii fiind oferite atat de profesorul DQ Cai intr-un scurt interviu, precum si de Acad.L.M.Popescu. Acest experiment a putut fi decriptat si prin imagini intr-un film realizat special pentru conferinta de presa organizata astazi.
“Prima piatra de hotar dintre teorie si aplicare practica a fost trecuta experimental prin realizarea primul homotransplant de Telocite la sobolanii de laborator in infarctul miocardic experimental. Injectarea Telocitelor post infarct miocardic imbunatateste semnificativ perfomanta cardiaca, ceea ce deschide o reala perspectiva (circa 2-3 ani) pentru repararea inimii post infarct si la om prin folosirea concomitenta de celule stem cu Telocite”, a declarat Acad. Laurentiu M. Popescu.
Părintele Telocitelor a adaugat ca “ oricum circa 1.000 de gene din Telocite sunt activate ca urmare a infarctului miocardic, ceea ce inseamna sinteza catorva zeci sau sute de proteine benefice repararii cordului”. In plus, o alta descoperire realizata recent a demonstrat faptul ca numarul de Telocite in inima umana creste semnificativ de la nastere si pana la varsta de 20 de ani, iar dupa o perioada de stagnare, spre batranete, se inregistreaza o diminuare progresiva.
Intors recent dintr-o calatorie stiintifica prin unele dintre cele mai importante Universitati ale lumii, din SUA si China, Acad.L.M.Popescu a prezentat si care sunt planurile

pe care le are impreuna cu cercetatorii chinezi in 2013 in ceea ce priveste Telocitele, dar si care este stadiul parteneriatului dintre Universitatea Harvard si Institutul Victor Babes in legatura cu un proiect aflat in derulare.
Toate aceste intrevederi au avut ca subiect principal rolul probabil al Telocitelor in viitorul medicinei regenerative, evenimente care i-au adus   Academicianului roman si doua importante distinctii. Astfel, Academicianului Laurentiu M.Popescu i-au fost decernate distinctiile: Profesor de Onoare al Universitatii JiNan si Visting Professor al Fourth Military Medical University, Xi’an, Shaanxi, China.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter