Studiu: Vaccinul împotriva COVID-19 de la Pfizer/BioNTech are o eficienţă de 94%

De Unica.ro, pe
Vaccinul împotriva COVID-19 de la Pfizer/BioNTech are o eficienţă de 94%, a aratăt un studiu efectuat în Israel, țara cu cea mai mare rată de vaccinare. 

Rezultatele unui studiu efectuat în Israel au arătat că vaccinul împotriva COVID-19 de la Pfizer/BioNTech are o eficiență de 94%. Cercetătorii au testat 600.000 de persoane care au primit cele două doze recomandate de vaccin şi un număr echivalent de persoane care nu au primit nicio injecţie.

Citește și: Dragoș Bucur, noi declarații cu privire la decizia de a nu se vaccina anti-COVID-19 și de a nu purta mască

„A fost o reducere cu 94% a ratei infecţiei simptomatice şi o scădere cu 92% a ratei formei grave a bolii, comparativ cu 600.000 subiecţi similari care nu fuseseră vaccinaţi”, a precizat principalul furnizor de servicii de sănătate din Israel, Clalit.

În comunicat a fost menționat și faptul că eficiența vaccinului s-a menținut la toate grupele de vârstă, inclusiv la persoanele cu vârste de peste 70 de ani.

Citește și: Un nou vaccin COVID-19 va fi autorizat în Europa până în luna martie

Israelul, care are nouă milioane de locuitori, a reușit să vaccineze de la jumătatea lunii decembrie peste 3.8 milioane de persoane. Dintre aceștia, 2.4 milioane au primit și a doua doză. Vaccinul împotriva COVID-19 administrat a fost furnizat doar de vaccinul Pfizer/BioNTech. Autoritățile au anunțat că intenționează să vaccineze întreaga populaţie de peste 16 ani până la sfârşitul lunii martie, potrivit Digi24.

Sursă foto: Shuttestock.com

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter