Studiu: Dieta mediteraneană ar putea contribui la creșterea fertilității în mod natural

De Raluca Vițu, pe

Dieta mediteraneană este de mult timp considerată benefică penntru sănătate. Datorită aportului de vitamine și minerale pe care îl asigură legumele, fructele și leguminoasele care stau la baza acestui stil alimentar, specialiștii în nutriție și sănătate recomandă această dietă persoanelor cu diferite afecțiuni.

Mai nou, cercetătorii sunt de părere că dieta mediteraneană poate ajuta în cazurile de infertilitate. Conform unor studii recente, această dietă ar putea duce la o creștere a fertilității în mod natural, îmbunătățind calitatea spermei bărbaților.

Dieta mediteraneană poate crește fertilitatea

Se crede că dieta mediteraneană poate crește fertilitatea prin reducerea inflamației. Tot ea protejează și împotriva afecțiunilor inflamatorii, cum ar fi bolile cardiovasculare și diabetul de tip 2.

Citeşte şi: EXCLUSIV Medicul specialist explică cum afectează fibroamele uterine fertilitatea

Studiul, realizat de oameni de știință de la Universitatea Monash, de la Universitatea Sunshine Coast și de la Universitatea din Australia de Sud, a analizat modul în care dieta poate afecta concepția.

„Putem îmbunătăți infertilitatea!”

Cercetările anterioare au arătat că inflamația poate afecta calitatea spermei, ciclurile menstruale și implantarea.

 „În mod încurajator, am găsit dovezi consistente că, prin aderarea la o dietă antiinflamatoare – una care include o mulțime de grăsimi polinesaturate sau „sănătoase”, flavonoide (care se găsesc în legumele cu frunze verzi) și o cantitate limitată de carne roșie și procesată – putem îmbunătăți fertilitatea.” – a spus Dr Evangeline Mantzioris, de la Universitatea din Australia de Sud, potrivit Daily Mail.

Citeşte şi: Cum afectează infertilitatea viața de cuplu. „Eram foarte stresați, ne-am detașat de gândul că vom avea un copil“

Dieta mediteraneană este în principal pe bază de plante și include cereale integrale, ulei de măsline extravirgin, fructe, legume, fasole și leguminoase, nuci, ierburi și condimente. Iar produsele lactate și sursele de proteine ​​slabe, cum ar fi puiul sau ouăle, sunt consumate doar în cantități mici.

Dieta mediteraneană, benefică pentru sănătatea generală

Experții cred că antioxidanții din fructe și legume îmbunătățesc calitatea ovulelor în cazul femeilor și, de asemenea, protejează uterul. Cercetătorul de la Monash, Simon Alesi, a spus că dieta ar putea fi „o schimbare majoră” pentru cuplurile care speră să-și întemeieze o familie.

Citeşte şi: Cum afectează infertilitatea viața de cuplu. „Eram foarte stresați, ne-am detașat de gândul că vom avea un copil“

 „Modificarea dietei este o strategie benefică și accesibilă, care ar putea îmbunătăți fertilitatea. Desigur, trebuie făcute mai multe cercetări. Dar, cel puțin, trecerea la o dietă mediteraneană nu numai că vă va îmbunătăți sănătatea generală, ci și șansele de a concepe.”

Foto – Pixabay

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter