Studiu britanic: Persoanele vaccinate pot transmite ușor varianta Delta celor cu care locuiesc

Un studiu britanic realizat de Imperial College din Londra arată că și persoanele vaccinate împotriva COVID-19 pot transmite ușor varianta Delta a virusului membrilor familiei alături de care locuiesc.

Varianta Delta a virusului SARS-CoV-2 se poate transmite cu uşurinţă de la persoane vaccinate la persoanele cu care intră în contact în locuinţa lor, arată studiu. Vestea bună este că probabilitatea de infectare a acestora este redusă dacă şi aceştia sunt vaccinaţi.

Cercetătorii au subliniat că rezultatele studiului nu slăbesc argumentul pentru vaccinare, ca fiind cea mai bună modalitate de a reduce formele grave COVID-19 şi au transmis că sunt necesare vaccinuri de rapel pentru a întări imunitatea, potrivit Libertatea.ro.

Citește și: Cătălin Botezatu, despre rochiile purtate de Andreea Marin: „Croitoreasa nu prea i le face bine”

De ce se îmbracă Patrizia Paglieri mereu în negru

Serghei Mizil, acuzații dure la adresa Oanei Mizil: „Și-a permis să intre cu bocancii în viața mea”

Meghan Markle citește povești pentru copii purtând bijuterii de sute de mii de dolari

Și persoanele vaccinate pot transmite ușor varianta Delta

Chiar dacă persoanele vaccinate se vindecă mai repede, încărcătura virală de vârf a rămas similară cu cea a celor nevaccinaţi, arată studiu.

Prin efectuarea de eşantionări repetate şi frecvente dintre persoanele care au intrat în contact cu cazuri de Covid-19, am constatat că persoanele vaccinate pot contracta şi transmite infecţia în gospodării, inclusiv membrilor gospodăriei care sunt vaccinaţi, a spus dr. Anika Singanayagam, co-autorul principal al studiului.

Acesta este și motivul pentru care varianta Delta ”continuă să provoace un număr mare de cazuri de COVID-19 în întreaga lume, chiar şi în ţările cu rate ridicate de vaccinare”.

Potrivit studiului la care au participat 621 de persoane, din 205 contacte din locuinţele persoanelor infectate cu varianta Delta, 38% dintre contactele casnice care au fost nevaccinate au fost testate pozitiv, comparativ cu 25% dintre contactele vaccinate.

O dovadă a faptului că doza booster este necesară este faptul că multe dintre persoanele de contact vaccinate care au fost testate pozitiv pentru COVID-19 și-au primit vaccinurile cu mai mult timp în urmă față de cei care au fost testaţi negativ, ceea ce autorii au spus că este o dovadă a scăderii imunităţii.

Imunitatea scade de-a lungul timpului, este imperfectă, astfel încât transmiterea are loc şi de aceea programul de rapel este atât de important, a transmis epidemiologul Neil Ferguson.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter