Ce nu știi despre transpirație

De Consuela Stratulat, pe

Transpirația este, în primul rând, un disconfort provocat de temperaturile ridicate. Există numeroase mituri legate de acest proces, dar cât din ce se spune este adevărat? Îți spunem noi tot ce trebuie să știi despre transpirație.

Mit: transpirația miroase urât.
Adevăr: Transpirația în sine este fără miros. Bacteriile care se găsesc pe piele sunt vinovate de această neplăcere. Acestea descompun proteinele și lipedele eliminate de glandele apocrine și apare mirosul.
Mit: transpirația provoacă pete galbene.
Adevăr: Transpirația este incoloră, dar când intră în contact cu bacteriile, grăsimile și uleiurile de pe piele, poate păta hainele.
Mit: transpiri toxine.
Adevăr: Toxinele din organismul nostru sunt descompuse de ficat și eliminate prin urină. Dacă îți place sauna, fă-ți de cap, dar fii conștientă că transpiri doar apă, sare, proteine și uree nontoxică.
Mit: antiperspirantele sunt periculoase.
Adevăr: Se spune că aluminiul din antiperspirant este periculos pentru sănătate, dar studiile nu au găsit o legătură care să sprijine afirmația.
Mit: cu cât transpiri mai mult, cu atât lucrezi mai mult.
Adevăr: Mai multă activitate fizică crește nivelul de transpirație, dar temperatura din cameră, hainele și condiția fizică sunt factorii care influențează, de fapt, cantitatea de transpirație. Poți face mereu aceleași exerciții, iar când vei avea o condiție fizică mai bună, vei vedea că transpiri mai puțin.
Mit: este nesigur să folosești antiperspirant la sală.
Adevăr: dimpotrivă, este inofensiv și chiar necesar.
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter