Sport pentru leneşi: 5 poziţii de yoga prin care dai jos burta

De Erika Chivu, pe

Nu trebui să transpiri sau să faci febră musculară ca să scapi de burtă. Încearcă aceste poziţii de yoga simple şi eficiente care te relaxează şi întăresc muşchii.
Ca să observi efectele, trebuie să le faci zilnic, menţinând fiecare poziţie timp de cel puţin un minut. Succes!

1. Luna

Mână de jos trebuie să fie la nivelul umărului, în timp ce cu mâna cealaltă încerci să ajungi cât mai sus. Piciorul şi trunchiul sunt perfect aliniate, iar privirea e către în sus. La nevoie poţi să te sprijini cu mâna de jos pe ceva. După ce menţii poziţia un minut, repetă şi pe partea cealaltă.
Yoga

2. Scândura

Iei poziţia necesară pentru flotări, numai că braţele rămân mereu drepte. Nu trebuie să ridici fundul pentru că poziţie îşi pierde din eficacitate.
Yoga

3. Scândura pe o parte

Nu este o poziţie foarte uşoară, dar e foarte eficientă, mai ales dacă ai aripioare. Braţele trebuie să rămână perfect aliniate, iar privirea mereu în sus. Menţii poziţia un minut pe o parte, un minut pe cealaltă parte.
Yoga

4. Barca

Foarte dificil, dar şi eficient. Dacă poţi să menţii măcar 30 de secunde este perfect şi efectele nu vor întârzia să apară. Gâtul trebuie să fie drept tot timpul.
Yoga

5. Câinele

Coloana şi braţele trebuie să formeze o linie dreaptă, iar pieptul se împinge către genunchi. Dacă este prea greu, poţi să te ridici pe vârfuri sau să îndoi genunchii.
Yoga
Foto: Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter