Slăbeşte fără dietă

De Lumea Femeilor, pe

Calea spre un trup atrăgător poate fi mai uşoară decât îţi imaginezi. Pentru că secretul supleţii se ascunde chiar în tine. Activează-ţi metabolismul printr-o alimentaţie corespunzătoare şi poţi slăbi şi în somn. Fără diete chinuitoare!

1. Tiroxina: Accelerează arderea grăsimilor

Tiroxina este supranumit chibritul metabolismului, fiindcă reprezintă scânteia care declanşează arderea grăsimilor. Acest hormon, care se formează în glanda tiroidă, contribuie şi la curăţarea organ­ismului – adică la eliminarea resturilor alimentare şi a toxinelor. Ca urmare, pielea ta îşi păstrează elasticitatea şi aspectul tânăr. Pentru a activa secreţia de tiroxină, ai nevoie de iod. Mănâncă de 2-3 ori pe săptămână câte 125 g de peşte sau 100 g fructe de mare. În plus, foloseşte la gătit sare iodată. Importantă este şi vitamina C, fiindcă apără tiroxina de efectul nociv al radicalilor liberi (molecule de oxigen agresive). De aceea, bea în fiecare zi câte 2 pahare de suc de portocale (proaspăt, nu din cutie!) sau mănâncă 2 fructe de kiwi.

2. Endorfinele:  Te fac puternică şi fericită

Cercetările recente au demonstrat că endorfinele (produse de neuroni, inclusiv în muscula­tură) îţi dau o senzaţie de eufo­rie şi fericire şi au un efect benefic asupra intelectului şi a voinţei. Dacă ai suficiente endorfine, nu rişti să ai stări depresive sau de slăbiciune, care apar deseori ca urmare a curelor de slăbire. Pentru a stimula secreţia de endorfine, e bine să faci jogging sau, pur şi simplu, să te plimbi pe afară. O plimbare nu trebuie să dureze însă mai puţin de 40 de minute. Încearcă să faci asta de 3 ori pe săptămână.

3. Serotonina:  Îţi taie pofta de dulciuri

Nu te poţi abţine de la bomboane, ciocolată şi biscuiţi? Înseamnă că ai nevoie de serotonină. Pentru că acest hormon produs în creier îţi taie pofta de dulciuri. În plus, are un efect liniştitor asupra psihicului tău. Bea zilnic 125 g de lapte sau kefir. Este foarte important, fiindcă, pentru a secreta serotonină, corpul tău are nevoie de un aminoacid care se găseşte în produsele lactate. Ca acest amin­oacid să fie bine absor­bit de către organism, e bine ca alimentaţia ta să conţină suficienţi hidraţi de carbon, care se găsesc în cereale, spaghete sau legume cu păstăi.

4. Galanina: Te ajută să nu exagerezi

Când vor să slăbească, multe femei sar peste mese. Iar efectul este contrar celui dorit: pofta de mâncare le creşte simţitor. Motivul: sărind peste mese, stimulezi secreţia de galanină (secretată de centrii nervoşi din hipotalamus), care îţi măreşte pofta de grăsimi. De aceea, încearcă să respecţi regula celor trei mese pe zi, care să nu fie prea copioase. Dacă ţi se face foame între mese, mănâncă un iaurt cu conţinut redus de grăsimi sau fructe.

5. HGH: Arde  caloriile şi în somn

Ştiai că poţi să slăbeşti şi în somn? La aproximativ o oră după ce adormi, hipofiza începe să secrete HGH, hormonul creşterii. Şi după încă o oră, acesta începe să ardă grăsimile şi să le transforme în energie. Acest hormon acţionează doar noaptea, când pancreasul nu mai secretă insulină. Pentru a stimula secreţia de HGH, consumă zilnic următoarele alimente: 125 g lapte, kefir sau iaurt şi 1 felie de pâine din făină integrală sau 100 g alune. Şi joggingul sau plimbările în aer liber au un efect benefic asupra secreţiei acestui hormon. Important: nu dormi mai puţin de 7 ore pe noapte!

6. Noradrenalina: Blochează depunerea grăsimilor

Noradrenalina este un hormon care reduce secreţia de insulină. Şi foarte bine face, fiindcă fără insulină nici grăsimile nu se depun. Şi acum o veste bună: pentru a stimula secreţia de noradrenalină, nu ai altceva de făcut decât să te răsfeţi. Ascultă muzica ta preferată, ieşi la o plimbare în parc, bucură-te de soare… Toate senzaţiile şi trăirile care ne bucură sufletul stimulează secreţia acestui hormon. De aceea majoritatea femeilor slăbesc când se îndrăgostesc.

7. Glucagonul: Te scapă de „pernuţe”

Nu reuşeşti să scapi de pernuţele de grăsime de pe şolduri, coapse, burtă şi fund? Atunci ai, probabil, un deficit de glucagon, un hormon secretat de pancreas, responsabil cu arderea grăsimilor. Pentru a activa acest hormon, ai nevoie de albumină. 125 ml de lapte degresat, 125 g de iaurt dietetic sau 100 g de piept de pui pe zi sunt suficiente ca organ­ismul să secrete suficient glucagon.

8. Acetilcolina: Te menţine tânără şi în formă

Limpezime în gândire, putere de concentrare, memorie bună – toate acestea se datorează, în mare parte, acetilcolinei. Dar această substanţă produce şi hormoni care accelerează metabolismul şi, în consecinţă, te ajută să slăbeşti. Amestecă o linguriţă de drojdie de bere în salată, adaugă o linguriţă de germeni de grâu în iaurt sau mănâncă miez de nucă. Astfel îţi ajuţi organismul să secrete acetil­colină.

9. Dopamina: Accelerează metabolismul

Te simţi mereu obosită şi fără vlagă? Ai momente când ţi se face o foame cumplită, aproape dureroasă? Atunci ai un deficit de dopamină. Acest hormon produs de creier îţi dă energie, te ajută să fii activă, reduce senzaţia de foame şi activează metabolismul. Bea zilnic 125 de ml de lapte sau kefir şi mănâncă o bucată de brânză sau caşcaval. Aminoacizii conţinuţi în aceste produse lactate ajută organismul.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter