Cum îţi dai seama dacă ai ficatul „obosit”

De Unica.ro, pe

Chiar dacă sărbătorile au trecut de ceva timp, efectele lor asupra sănătăţii pot persista mult timp. Iată cum îţi dai seama dacă ficatul tău a fost afectat.
Alimentele grase, picante, băuturile alcoolice şi sucurile pe care le consumăm de sărbători afectează cel mai tare ficatul, care are rolul de afiltra toxinele din sânge.

Care sunt simptomele unui ficat obosit

Cel mai des întâlnit simptom este senzaţia de oboseală persistentă, care nu discapre nici când te odihneşti suficient. Mai poţi avea dureri abdominale sau icter (pielea galbenă). Dacă ai vărsături, greţă, lipsa poftei de mâncare sau febră, acestea sunt semnele unei boli hepatice mai grave, de exemplu o hepatită virală.
Citelte şi: Analizele periodice şi viaţa sănătoasă protejează ficatul

Cum se manifestă dischinezia biliară

Vezica biliară (fierea) este şi afectată de mesele copioase. Dacă a fost suprasolicitată de sărbători, împreună cu ficatul, este posibil să ai şi acum senzaţie de greaţă şi crampe la aproximativ 40 de minute după ce consumi grăsimi.
Citeşte şi: Cum îţi îngrijeşti ficatul

Cum te tratezi

Ai nevoie în primul rând de o alimentaţie echilibrată, fără excese, care să excludă grăsimile şi produsele foarte procesate, pline de E-uri. Pentru detoxifierea ficatului poţi folosi şi un supliment alimentar special, care ar trebui să conţină silimarină şi  N-Acetil-Cisteina, de exemplu Total Cleanse Liver de la Secom.
Citeşte şi: Plante pentru un ficat mai sănătos!
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter