Shaorma ar putea fi interzisă în România din 2018. Iată motivul!

De Mădălina Manole, pe
Comisia pentru Sănătate din Parlamentul European va decide în cursul săptămânii viitoare dacă anumite produse de tip fast-food, printre care și gustoasa shaorma, vor mai fi comercializate sau nu în Uniunea Europeană începând cu anul 2018.

Conform Parlamentului European, în procesul de preparare a cărnii se folosesc fosfați, niște aditivi alimentari periculoși pentru sănătate. Studiile au demonstrat că fosfații consumați în cantități mari cresc dramatic riscul de apariție a bolilor cardiovasculare, iar acești aditivi sunt folosiți pentru a menține carnea suculentă și a-i da un gust mai intens. Pentru prepararea produselor de tip fast-food, cu precădere a shaormei, un preparat specific țărilor orientale și foarte consumat de români, carnea se congelează, în majoritatea cazurilor, pentru a putea fi transportată în siguranță. Însă, la decongelare, aceasta rămâne fadă și uscată, astfel încât are nevoie de fosfați pentru a-și recăpăta proprietățile care o clasifică gustoasă.

Conform Digi24, la noi în țară se vând aproximativ 30.000 de shaorma pe zi, ceea ce înseamnă aproximativ 11 milioane de porţii în decursul unui an.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter