Scapă de tristeţe! Ce să faci ca să te simţi mai fericită în fiecare zi

De Sandra Sarbu, pe

Stresul, rutina zilnică şi problemele personale, toate ne apasă. Poate nici nu ne dăm seama când şi cum, dar ne trezim într-o bună dimineaţă obosite şi triste fără motiv. Nu trebuie să iei medicamente pentru a te simţi mai bine, ci antidotul stării proaste îţi stă la degetul mic:

Îmbracă-te cu ceva moale

Când ajungi acasă după o zi obositoare la serviciu, îmbracă-te cu cele mai comode haine pe care le ai. Materialele uşoare, care lasă pielea să respire sunt de asemenea recomandate şi, pe lângă asta, odihneşte-te un pic în natură.

Înconjoară-te cu mere

Bea o cană de cidru de măr fierbinte şi vei scăpa imediat de tensiune. Dacă nu îţi place această băutură, poţi mâncă un măr copt cu scorţişoară sau poţi chiar să aprinzi lumânări cu acest parfum plăcut. Specialiştii spun că merele îţi relaxează întreg sistemul nervos central.

Visează, imaginează

Visează cu ochii deschişi, câteva minute pe zi. Femeile se simt mult mai bine după ce îşi imaginează cum pot scăpa de frustrări şi de stres, arată un nou studiu al cercetătorilor din Marea Britanie. De exemplu maginează-ţi cum ai rezolva o situaţie tensionată cu un coleg de serviciu sau chiar cu iubitul tău, fără să te enervezi.

Curăţenie în spaţiu, în viaţă

Eliberează spaţiul în care trăieşti. Rearanjează-ţi hainele din dulap, scapă de cele pe care nu le mai porţi şi fă loc hainelor noi. Poţi face acelaşi lucru şi cu biroul de la serviciu. Scapă de aglomeraţia de hârtii, dosare şi alte obiecte ce nu-ţi folosesc zilnic!

Calmează-te cu vanilie

Aromele îţi influenţează starea de spirit. Ţine o sticluţă cu esenţă de vanilie, batoane de vanilie sau chiar o lumânare care miroase a vanilie pe lângă tine. De fiecare dată când simţi că mai ai puţin şi explodezi, miroase un pic de vanilie – te calmează imediat.
Scapă de tristeţe! Ce să faci ca să te simţi mai fericită în fiecare zi

Fructe vesele

Vitaminele din fructe te fac mai optimistă. Consumă zilnic fructe, dimineaţa şi la prânz, şi vei trece cu uşurinţă peste momentele depresive. Fructele cresc producţia de serotonină – hormonul „antidepresiv”.

Dansează

Eşti tristă, eşti obosită, ai chef doar să stai în pat, sub pătură. Nu aşa rezolvi problema! Dă drumul la radio sau pune melodiile preferate şi dansează. Mişcă-te în voie în intimitatea locuinţei tale şi vei simţi cum se îmbunătăţeşte starea de spirit.

Dăruieşte

Conform unei noi cercetări, oamenii se simt mai bine după ce fac o faptă bună. Nu trebuie neapărat să donezi bani, în schimb poţi pregăti câteva gustări pentru copiii abandonaţi sau îţi poţi dona hainele de care nu mai ai nevoie – aşa împuşti doi iepuri dintr-un foc.

Niciun zgomot

Gălăgia din fundal de care ai parte în fiecare zi nu face decât să-ţi aducă nori asupra stării de spirit. Petrece cel puţin jumătate de oră într-un loc foarte liniştit, unde zgomotele enervante nu pot ajunge. Savurează atât liniştea cât şi singurătatea.
Foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter