Cum să rămâi frumoasă şi sănătoasă în sezonul petrecerilor

De Erika Chivu, pe

Mănânci mult, bei alcool şi te culci târziu din cauza petrecerilor la care trebuie să ajungi. Iată ce poţi face pentru ca toate acestea să nu-ţi afecteze sănătatea şi frumuseţea.

Cum să bei alcool fără să te îmbeţi

Ai de văzut multe rude şi toate insistă să ciocneşti măcat un pahar. Chiar dacă nu bei alcool de obicei, poţi să ciocneşti cu toţi fără să te îmbeţi. Pentru asta, e musai să mănânci ceva uşor înainte să bei – atenţie, mâncărurile grase combinate cu alcool duc la indigestie! Odată ce ai început să bei, limitează-te la un singur tip de băutură, de preferat una slab alcoolizată. Nu încerca să amesteci băuturile pentru că te ameţeşti mult mai rapid. De asemenea, renunţă la băuturile carbogazoase – deci ai voie doar „şpriţ” cu apă plată – şi la energizant.
Citeşte mai multe despre cum să bei fără să te îmbeţi!

Remedii rapide pentru mahmureală

Uneori e greu să-ţi dai seama care îţi sunt limitele şi dacă în timp ce bei te simţi mai bine şi mai veselă, a doua zi îţi pare rău. Pentru a alunga mahmureala, bea multă apă ca să-ţi menţii hidratarea, mănâncă ceva uşor şi dormi atât cât ai nevoie. Pentru durerile de cap, încearcă un paracetamol sau o aspirină. Desigur, poţi încerca şi remediul clasic, murăturile, dar nu este garantat că va avea succes. Nu încerca să alungi mahmureala cu o nouă băutură alcoolică, nu ai face decât să înrăutăţeşti lucrurile.
Citeşte mai multe despre remediile pentru mahmureală!

Cum să mănânci fără să faci indigestie

Dacă nu eşti nevoită să ciocneşti un pahar de vinc u toată lumea, atunci sigur va trebui să guşti din tot ce ţi se oferă ca să nu pari nepoliticoasă. Cel mai important cuvânt din această frază este chiar acesta, „să guşti”. Mănâncă din toate câte puţin, dar opreşte-te când simţi că începi să te saturi. Pentru ca digestia să fie mai uşoară, nu amesteca alimente din categairi diferite – carne cu făinoase sau dulciuri. Ai voie să mănânci carne cu legume sau făinoase cu legume. Sarmalele, care conţin şi orez şi carne, sunt cam greu de digerat. După masă nu mânca nici fructe, pentru că şi ele îngreunează digestia.
Află mai multe despre indigestie!

Cum să arăţi bine după o noapte albă

Că petreci până târziu sau  pur şi simplu te uiţi la multe filme, nopţile albe sunt ceva obişnuit în această perioadă. Ca să arăţi mai bine după o astfel de noapte, spală-te pe faţă cu apă rece apoi pune-ţi pe ochi câte un plic de ceai verde lăsat puţin la frigider. La sfârşit, foloseşte un fond de ten mai deschis decât pielea ta şi machiază-te în culori cât mai deschise.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter