Cum să bei de Crăciun fără să te îmbeţi

De Unica.ro, pe

Dacă ai o familie mare şi trebuie să ciocneşti câte un pahar cu toată lumea, e posibil să ajungi la o cantitate prea mare de alcool. Uite cum trebuie să bei ca să nu te îmbeţi şi ca să eviţi mahmureala.
Zilele de sărbătoare sunt pline de mese în familie, veselie şi pahare ciocnite cu cei dragi. Dacă nu eşti obişnuită să bei alcool e foarte uşor să te îmbeţi şi să te simţi mahmură a doua zi. Uite cum trebuie să bei ca să eviţi asta.
Mănâncă înainte să bei alcool
Dacă ştii că o să bei alcool, nu pleca de acasă fără să mănânci. Când bei pe stomacul gol, efectele alcoolului se simt mult mai repede. Ideal ar fi să mănânci ceva bogat în proteine, de exemplu peşte, carne, nuci, ouă.
Potoleşte-ţi setea cu apă
Dacă îţi e sete, cere mai întâi un pahar cu apă şi abia apoi poţi trece la bere, vin sau un cocktail. Nu bea băuturi alcoolice ca să-ţi potoleşti setea pentru că sigur vei sări calul.
Alege o băutură slab alcoolizată
Evident, vinul, berea, cocktail-urile sunt de preferat în locul băuturilor tari – vodka, whisky, brandy, etc. Caută modalităţi de a „dilua” băutura, aşa încât să devină mai slabă – vin cu apă minerală, whisky cu cola, etc.
Nu amesteca băuturile
Amestecul de băuturi este o cale sigură către o mahmureală pe care nu o vei uita curând. Caută să rămâi la aceeaşi băutură toată seara, iar dacă bei un cocktail, evită-le pe cele care combină două băuturi alcoolice.
Mănâncă ceva între băuturi
Chiar dacă ai mâncat când ai plecat de acasă, continuă să iei mici gustări pe parcursul serii. Efectul alcoolului va fi mai mic, iar mahmureala va fi mai uşoară.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter