Sănătate: Top 4 obiecte din casă mai murdare decât WC-ul

De Diana Zagrean, pe

Nu demult, am citit o ştire despre cel mai murdar şi plin de bacterii obiect din casele noastre, buretele de vase. Deşi multă lume se aşteaptă ca un coş de gunoi sau vasul de toaletă să fie cele mai puţin curate obiecte de uz casnic din gospodărie, ei bine s-ar putea să ne înşelăm. Iată care sunt cele 4 obiecte din casă mai murdare decât WC-ul.
Săpunul
Doar pentru că ne spălăm cu el, nu înseamnă că este curat. Şi aici nu mă refer numai la săpunurile solide, care sunt aşezate destul de aproape de vasul de toaletă şi aruncă bacterii şi mizerie în particule mici de fiecare dată când tragi apa.
Aici mă refer şi la dispozitivele cu săpun lichid din băile mall-urilor, aparatele care scot spumă când tragi de un mâner sau alte astfel de obiecte. Un studiu recent al cercetătorului Jonathon Sexton a dezvăluit că un sfert din dispozitivele de săpun lichid din băile publice aliberează microbi odată cu săpunul. Asta pentru că oamenii care schimbă rezervele acestor aparate nu se spală pe mâini după ce curăţă băile şi înlocuiesc rezervele. Scârbos, nu?
Banii
Ok, poate că vă aşteptaţi ca banii să nu fie tocmai curaţi, având în vedere câtă lume atinge o bancnotă de la emiterea ei, până la retragerea de pe piaţă. Dar ştiaţi că un studiu recent a descoperit urme de cocaină pe majoritatea banconotelor din întreaga lume?
Citeşte mai departe despre cele mai murdare obiecte din casa ta pe pagina următoare!
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter