OMS: Superbacteriile ar putea ucide milioane de oameni în următorii 30 de ani

De Unica.ro, pe

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) trage un semnal de alarmă cu privire la bacteriile care au cătătat o rezistență deosebită la antibiotice și care ucid, anual, zeci de mii de oameni. Experții OMS spun că numărul deceselor provocate de aceste “superbacterii” ar putea crește la câteva milioane în următorii 30 de ani.

Potrivit unui raport recent al OMS, niciunul dintre antibioticele dezvoltate până în prezent nu este suficient de puternic pentru a combate bacteriile rezistente la medicamente

Experţii în sănătate vorbesc în principal despre bacteriile care cauzează pneumonie sau sepsis. Aceste bacterii au devenit din ce în ce mai rezistente la medicamentele existentedin cauza utilizării abuzive a antibioticelor la oameni şi animale.

Citeşte şi: Rezistența la antibiotice, o amenințare din ce în ce mai mare pentru sănătate

Coordonatorul OMS pentru divizia de studiere a rezistenţei antibacteriene, citat de Mediafax, a sugerat înfiinţarea unui mecanism mondial care să permită strângerea de fonduri pentru combaterea rezistenţei bacteriilor, după modelul acţiunilor întreprinse pentru a dezvolta vaccinurile anti-COVID-19.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter