Secția ATI de la Spitalul Foișor, evacuată din cauza infecțiilor nosocomiale cu germeni multirezistenți

De Unica.ro, pe

Secția de ATI de la Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie și TBC Osteoarticular „Foișor” din București a fost evacuată, după ce mai mulți pacienți s-au infectat cu germeni multirezistenți.

La acest spital, două din totalul de 28 de paturi de la ATI sunt destinate bolnavilor de COVID-19, aceste două locuri fiind alocate în caz de necesitate în postoperator („pozitivarea pacientului propriu al spitalului, devenit pozitiv pe parcursul evoluției postchirurgicale”).

Reprezentanții unității medicale au spus că există o șansă ca spitalul să fie transformat integral în spital suport COVID-19, lucru care ar afectat în totalitate specificul activității monospecialitate ortopedietraumatologie, pentru cinci paturi ATI COVID-19, aceasta fiind capacitatea maximă de livrare a oxigenului de către fabrica de oxigen a spitalului.

Citește și: Situație disperată la secțiile de COVID-19 din București: „Pierdem un număr mare de oameni”

Citește și: Un turist cere 90.000 de euro de la statul austriac pentru că nu a oprit focarul de COVID-19 din stațiunea Ischgl

Citește și: Efectele nevăzute ale COVID-19, potrivit unui medic: „Sunt pacienţi care vin după COVID cu infarct miocardic”

Citește și: Pfizer a început să testeze un nou medicament cu administrare orală, care ar putea preveni COVID-19

„Din motive de suprasolicitare a circuitelor de siguranță în rezolvarea unor pacienți cu patologie septică severă, în stare gravă, cu germeni multirezistenți – inclusiv a unor pacienți internați sau pozitivați COVID-19 în cursul tratamentelor chirurgicale -, s-a impus necesitatea (rezolvată în acest moment) evacuării ATI pentru nebulizare virucidă și bactericidă și derulării unor operațiuni specifice – curățenie înaltă și renebulizare de același tip”, au transmis reprezentanții Spitalului „Foișor”, citați de Mediafaz. „A fost evacuată de urgență reanimarea – ATI pentru aceste intervenții absolut necesare menținerii siguranței actului medical”.

Pacienții care s-au infectat cu germeni multirezistenți au fost izolați și tratați în condiții speciale, în timp ce pacienții pozitivi cu COVID-19 au fost externați, conform reprezentanților spitaluluui, citați de Digi24.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter