Sănătate: Terapia Bowen, vindecare prin relaxare

De Libertatea pentru femei, pe

Ai încercat tot felul de tratamente, ba medicamentoase, ba naturiste, însă niciunul nu te-a mulţumit pe deplin? Încearcă terapia Bowen! Este foarte lăudată de cei care au încercat-o şi, pe deasupra, nici nu este costisitoare sau dureroasă. Şi, ca să îţi faci o idee despre ceea ce presupune această tehnică, citeşte textul de mai jos.
 

Ce este terapia Bowen?

Extrem de populară în ţările din Vest şi, în special, în Australia, terapia Bowen şi-a făcut încet, încet loc şi pe piaţa din România. Adepţii acestei terapii o consideră o tehnică revoluţionară în domeniul medicinei alternative şi o recomandă cu mare încredere tuturor oamenilor, indiferent de afecţiunile de care suferă. „Nu poate fi comparată nici cu un masaj terapeutic, nici cu presopunctura şi nici cu vreo altă terapie deja cunoscută. Este o tehnică relativ nouă care, însă, se bazează pe câteva principii vechi, extrem de simple, dar, care nu au fost speculate până în momentul de faţă”, explică terapeutul Alexandru Ivan. Aşa se face că cea mai importantă tehnică pe care mizează terapeuţii bowtech este puterea organismului de a redresa orice problemă atât a corpului, cât şi a minţii. „E vorba de o tehnică pe cât de simplă, pe atât de complexă. Odată ce corpul a intrat într-o stare de relaxare totală, se fac câteva mişcări, uşoare, nedureroase pe anumite puncte ale trupului, inducând astfel pacientului o stare de bine. Se declanşează practic un proces de resetare a organismului. Este activată capacitatea nativă de auto-vindecare. Astfel, organismul începe un proces complex de reechilibrare şi refacere” , susţine terapeutul Ivan.

Ce afecţiuni tratează?

Deloc neglijabilă, lista afecţiunilor pe care specialiştii spun că această terapie le poate trata este extrem de consistentă. De la simple migrene, dureri musculare şi de articulaţii, până la rezolvarea problemelor de infertilitate și  a afecţiunilor aparatului respirator, terapia Bowen „repară” tot. Aşadar, în cazul în care vreţi să încercaţi această tehnică, analizaţi cu atenţie lista întocmită de terapeutul Alexandru Ivan şi vedeţi dacă vă regăsiţi problema de sănătate: umăr înţepenit, probleme la genunchi, luxaţie a gleznei, migrene, stres, hipertensiune, simptome astmatice şi bronşite, dureri de spate, imobilitate a gâtului, leziuni cauzate de activităţi sportive, atacuri cerebrale, alergii de primăvară, probleme renale, oboseală acută şi cronică, incontinenţă nocturnă, scleroza multiplă, paralizie cerebrală, paralizie facială periferică, distrofie musculară, boala Parkinson şi, nu în ultimul rând, infertilitate.

Cine poate urma acestă terapie?

Probabil este una din puţinele terapii care nu are niciun fel de bariere. Terapeutul Alexandru Ivan ne asigură că orice persoană, indiferent dacă suferă de vreo anumită afecţiune sau nu, poate urma fără nicio grijă câteva şedinţe de terapie. „Chiar şi femeile gravide pot apela cu încredere la terapia Bowen. Nu există nicio contraindicaţie, ba, din contră, câteva şedinţe efectuate lunar îi pot fi de mare ajutor în momentul în care va naşte. Bebeluşii pot beneficia, de asemenea, de această terapie. Îi ajută să se dezvolte armonios şi sănătos”.

Cum se aplică?

Dacă tot am văzut că de această tehnică poate beneficia oricine, indiferent de starea de sănătate, terapeutul Alexandru Ivan ne explică şi cum anume se aplică această terapie. „Pacientul poate fi culcat pe un pat sau pe o masă de masaj, acoperit, într-o poziţie confortabilă. De asemenea, persoana poate la fel de bine să stea pe un scaun. Se fac mişcări delicate, efectuate cu degetele, pe anumite puncte specifice, asupra muşchilor şi ţesutului conjunctiv. Între fiecare dintre seturile de mişcări există câteva minute de pauză, în care pacientul se odihneşte, singur. Organismul are astfel timpul necesar pentru a prelucra mesajele declanşate de mişcările Bowen şi a iniţia procesul de vindecare. Tratamentele se aplică, de regulă, la interval de şapte zile. De cele mai multe ori, sunt necesare doar câteva şedinţe de tratament”.

BINE DE ŞTIUT!

► Spre deosebire de celelalte terapii manuale, tehnica Bowen nu se bazează pe mişcări dureroase sau bruşte.
► O şedinţă durează între 30 şi 45 de minute, în funcţie de  stadiul afecţiunii.
► Marea majoritate a terapeuţilor din România efectuează tratamentul inclusiv la domiciliul pacientului.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter