Cum să scapi de mahmureală după 1 Mai

De Diana Zagrean, pe

Noaptea de 1 Mai a făcut ravagii în ficatul tău şi capul ţi se învârte? Te-ai trezit şi singurul gând clar este că nu vrei să mai bei niciodată altceva decât apă şi sucuri de fructe? Iată cum să scapi de mahmureală după 1 Mai, ca să petreci de Paşte mai bine dispusă.

Mâncarea iute te scapă de mahmureală

Unele popoare, mai ales în estul planetei (Europa de est, Rusia) sunt convinse că cel mai bun leac împotriva mahmurelii este o mâncare iute şi fierbinte.
Principiul de la baza acestei credinţe este că fierbinţeala care te cuprinde când consumi ceva fierbinte şi condimentat pune sângele în mişcare, ceea ce grăbeşte eliminarea toxinelor acumulate în organism. Pe acelaşi principiu, o saună super fierbinte a doua zi după noaptea de Revelion ar face minuni.

Murăturile alungă mahmureala

Cultum murăturilor ca leac universal pentru mahmureală este cam la fel de răspândit ca aspirina. În multe ţări, murăturile ar lecui orice durere de cap şi senzaţie de greaţă în doi timp şi trei mişcări.
Ideea consumului de murături nu este complet inventată, deoarece acestea conţin electroliţi, pe care corpul îi pierde odată cu consumul excesiv de alcool şi stările de vomă.
În plus, sarea din murături ne înseamnă să bem mai multă apă, ceea ce ajută la rehidratarea organismului. De la gogonele şi castraveciori (Balcani, Europa de est), la hering murat (Scandinavia) şi clebra zeamă de varză, murăturile se pare că ajută oamenii să treacă mai uşor peste o noapte de beţie, fie ea şi de Anul Nou.
Citeşte şi Sănătate: Cum să scapi de indigestie după masa de Crăciun

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter