Sănătate: 5 secrete pe care nu le ştiai despre bere

De Lumea Femeilor, pe

Ştiu ei, bărbaţii, ce ştiu. Şi ai face bine să afli şi tu: un pahar frumos „gulerat” te răcoreşte, te binedispune, îţi fortifică relaţiile sociale (altfel povestim şi ne împrietenim „la o bere” şi altfel „la un suc”), dar şi… sănătatea
90% apă, între 0 şi 11% alcool, între 0 şi 6-7% carbohidraţi, între 13 şi 85 de calorii/100 ml. Minerale, vitamine, antioxidanţi (conţinuţi de materiile prime din care se obţine berea). Sunt „detalii” esenţiale într-o dietă sănătoasă. Sunt, totodată, atuurile pentru care nutriţioniştii ne îndeamnă tot mai călduros să ne răcorim zi de zi cu câte o doză (500 ml) de bere. Nu mai mult!

Antioxidanţi, vitamine, minerale… cu guler

În bere, conţinutul de antioxidanţi (substanţe ce ţin sub control procesele de îmbătrânire din organism) este dublu, comparativ cu cel din vinul alb. De aici, numai avantaje pentru colesterolul bun şi pentru sistemul cardiovascular. Vitaminele din bere – B2, B3, B9 (acid folic)protejează inima şi ţin la distanţă cancerul şi maladia Alzheimer. Prin conţinutul ridicat de calciu şi magneziu şi prin bine cunoscutul ei efect diuretic, berea, consumată cu moderaţie, are rol protector antilitiază urinară şi biliară. Iar siliciul din orzul din care este fabricată asi-gură densitatea osoasă optimă. În concluzie: hai noroc!

PATRU MITURI RĂSUFLATE

BEREA CU AROME ESTE ARTIFICIALĂ ŞI ÎNGRAŞĂ MAI MULT
Berea cu arome este obţinută din ingrediente naturale, procesul tehnologic fiind acelaşi ca la berile normale: fermentarea, de către drojdie, a mustului de bere obţinut din malţ şi sirop de zahăr, urmată de maturarea şi filtrarea berii. În plus, se adaugă – dozat – aditivi alimentari (arome naturale). Deci nu există diferenţe esenţiale între berea normală şi cea cu arome, în privinţa caloriilor.

BEI BERE – FACI BURTĂ

Nu berea favorizează obezitatea, ci obiceiurile alimentare greşite, asociate ei: diversele „ronţăieli”.
500 ml de bere furnizează cca 200 calorii (10% din necesarul de calorii pentru un tânăr de 1,80 m şi 80 kg, care are o activitate fizică moderată). Mai mult, cercetările arată că un consum moderat şi regulat de bere reduce greutatea!

SILICIUL DIN BERE NU ESTE DĂUNĂTOR

Sursele importante de siliciu sunt cerealele şi apa. În bere, siliciul se găseşte în formă solubilă, benefică pentru organism.

BLONDĂ SAU BRUNĂ – NU E TOT UNA

Culoarea este dată de tipul de prăjire a cerealelor din care se obţine berea. Berea neagră nu are mai multe calorii sau mai mult alcool decât cea blondă. Numărul de calorii – indiferent de culoare – este în relaţie cu alcoolemia.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter