Sănătate: Rozmarinul, planta iubirii

De Lumea Femeilor, pe Ultimul update Joi, 23 martie 2023, 14:29

Un condiment pe care nu îl “gustă” toată lumea face minuni, atât în bucătărie, cât şi pentru sănătatea ta.
Vechi de când lumea, rozmarinul aduce noroc în dragoste şi te scapă de vrăji Plantă mereu verde, rozmarinul rezistă atât la temperaturi foarte scăzute, cât şi la temperaturi înalte. Frunzele cu reflexii aurii sau argintii au o aromă îmbietoare, dar şi funcţii curative.

Legendele plantei

► Se spune că, în antichitate, rozmarinul era considerat “iarba iubirii şi a loialităţii”. Odată folosit, el păstrează vie, pentru totdeauna, iubirea dintre un băiat şi o fată. Era folosit la ceremoniile de căsătorie, dar şi la vrăji, descântece şi blesteme. La nunţi, atât mireasa, cât şi toate invitatele erau nevoite să poarte o crenguţă la mână, prinsă cu panglici de toate culorile.
►►O altă legendă spune că în casa în care rozmarinul înfloreşte, femeia conduce.
►►Spaniolii spun că Maria lui Iosif a dormit într-un câmp de rozmarin, în drumul ei spre Egipt. De aceea, atât în Spania, cât şi în Italia, rozmarinul este considerat planta care te fereşte de rele, de vrăji sau blesteme.
►►Dacă arzi rozmarin în camera unde stă un bolnav, alungi spiritele malefice, împrospătezi aerul şi vindeci infecţiile.
►►Conform miturilor, rozmarinul este asemănat cu viaţa lui Iisus. Astfel, după 33 de ani, planta nu mai creşte în înălţime, ci doar în crengi, pe orizontală.

ŞI FRUMOASĂ, ŞI SĂNĂTOASĂ

Din rozmarin poţi obţine un ulei tonic şi astringent, care se foloseşte atât pentru organele interne, cât şi pentru păr şi piele. Pentru piele – se amestecă 2-3 linguri de ulei de rozmarin concentrat, miere şi suc de castravete, pentru o mască de seară revitalizantă. Pentru păr – se amestecă 500 g de apă fierbinte cu 2-3 linguri de ulei de rozmarin şi 50 g de borax (borat de sodiu). Se obţine cel mai bun tratament pentru îngrijirea podoabei capilare. Se foloseşte rece. Întăreşte rădăcinile şi ajută la creşterea şi strălucirea
firului de păr.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter