Remedii naturale împotriva ţânţarilor. Iată cum să scapi de înţepături!

De Diana Zagrean, pe

Vara a venit şi, odată cu ea şi nesuferitele de insecte care ne ciupesc. Fie că stai pe o pătură la iarbă verde sau te plimbi seara pe malul unui lac în parc, ţânţarii nu te lasă în pace. Există în natură câteva remedii la îndemână ca să îi alungi fără probleme şi fără chimicale nocive de pe pielea ta şi a familiei tale.

Ulei de eucalipt împotriva ţânţarilor

Uleiul de eucalipt poate fi folosit într-o lampă, pentru întreaga cameră, sau poate fi amestecat sub fomă de picături (5-6 picături ulei de eucalipt) cu un sfert de ceaşcă de ulei de cocos şi aplicat direct pe piele.
Nu înghiţiţi niciodată uleiul de eucalipt şi aveţi grijă la pielea sensibilă, care poate avea nevoie de o diluare mai puternică a uleiului de eucalipt.
Citeşte şi Sănătate: Ce sunt bolile autoimune şi cum ne afectează? De ce nu se pot vindeca

Ulei de neem, insecticid natural

Această plantă ayurvedică este folosită în medicina tradiţională indiană de mii de ani. Are puternice proprietăţi insecticide şi pesticide, de aceea este foarte bună în alungarea ţânţarilor.
Amestecaţi 10 picături de ulei esenţial de neem cu un sfert de ceaşcă de ulei de cocos şi aplicaţi pe pielea expusă. Aveţi grijă să nu aplicaţi uleiul de neem pe răni, zgârieturi sau pielea foarte uscată, deoarece poate fi toxic.
Citeşte şi Sfatul specialistului: Top 10 metode de protecție a pielii pe timpul verii

Uleiul de busuioc cu lavandă alungă ţânţarii pentru 8 ore

Amestecul dintre uleiul de busuioc (Ocimum basilicum) şi lavandă (Lavandula spp) poate ţine nesuferiţii ţânţari deoparte până la opt ore pe zi. Puteţi adăuga ulei esenţial de mentă (Mentha piperita) şi fenicul (Foeniculum vulgare), în funcţie de aroma dorită.
Uleiul de mentă presărat pe vată poate fi folositor pentru alungarea insectelor nedorite din întreaga casă.
Mai ştii şi alte remedii naturale împotriva ţânţarilor?
Sursa foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter