Sănătate: Leacuri pentru pietre la rinichi

De Libertatea pentru femei, pe

Pietrele la rinichi pot fi eliminate și cu ajutorul metodelor naturale. Dr. farmacist Ovidiu Bojor îți spune ce plante sunt utile ca să scapi de această problemă.
Nici nu te gândești câte fructe și legume sunt totodată leacuri care să îți domolească durerile provocate de litiaza renală și constituie un adjuvant în tratarea lor. Pătrunjelul, varza și coacăzele sunt numai trei dintre ele.

► Pătrunjelul, diuretic

Rădăcinile și frunzele de pătrunjel reprezintă un diuretic important, recomandat în afecţiuni renale, cu deosebire în cazul pietrelor la rinichi. Ajută și la eliminarea clorurilor și a uraţilor. Se bea o infuzie dintr-o linguriță de frunze de pătrunjel la o cană cu apă. Se beau două-trei căni pe zi. Se mai poate face decoct după cum urmează: 50 g rădăcini se fierb timp de 20 de minute într-un litru de apă. Se strecoară și se îndulcește. Se beau două-trei căni pe zi.

► Siropul de migdale are acțiune antiseptică

O altă rețetă eficientă pentru această problemă este siropul de migdale. Se prepară după cum umrează: se fierb la baie de aburi 500 g migdale dulci pisate, 150 g migdale amare pisate, 125 ml apă și 750 g zahăr. Se beau două- trei căni pe zi de sirop diluat în proporție 1/10.

COACĂZELE ELIMINĂ ACIDUL URIC

Coacăzele negre și roșii provoacă eliminarea masivă a acidului uric și au un efect foarte bun în cazul pietrelor la rinichi sau la vezica urinară. Se consumă proaspete sau sub formă de suc. Și fructele congelate își păstrează o mare parte din substanțele active. Se mai poate face infuzie dintr-una sau două lingurițe de fructe uscate la o cană cu apă. Se beau două-trei căni pe zi. Din frunze se face o infuzie din două lingurițe la o cană cu apă. Același efect îl are și sucul de lâmâie sau portocale (200 ml pe zi).

ARZA CALMEAZĂ DURERILE

Cura cu varză are o acţiune diuretică marcantă și stimulează activitatea rinichilor. Ajută și la calmarea durerilor de burtă din zona lombară. Se beau 100-200 ml de suc de varză în mai multe reprize într-o zi. Se mai pot face aplicații direct pe piele în dreptul rinichilor cu frunze strivite și curățate de nervura principală, ușor încălzite.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter