Suc detoxifiant pentru rinichi din 3 ingrediente de sezon

De Diana Zagrean, pe

Rinichii tăi sunt organe sensibile, care filtrează multe din toxinele care îţi circulă prin corp. Vezi cum să prepari acasă un suc detoxifiant pentru rinichi din 3 ingrediente de sezon.
 

Ridichi

Ridichile conţin enzime cu proprietăţi antiseptice, care distrug bacteriile, fungii şi reduc inflamaţia. Deşi sunt adesea lăsate în umbra altor plante bune pentru rinichi, ridichile de mai sunt foarte sănătoase, pline de fibre şi perfecte pentru o cură de detox natural.

Broccoli şi conopida

Toate cruciferele conţin nişte substanţe numite glucozinolaţi, foarte bune pentru detoxifierea rinichilor.
Nu numai că ajută rinichii să filtreze toxinele din corp, dar broccoli şi conopida aduc un aport mare de fibre, vitamine, minerale şi antioxidanţi bineveniţi.

Păpădia

Frunzele de păpădie sunt recomandate în salate pentru curăţarea rinichilor, ca adjuvant în detoxifierea ficatului şi a întregului organism.
Unele dintre cele mai bune diuretice naturale (ştim sigur că nu au fost modificate genetic, stropite cu substanţe chimice, sau intoxicate cu îngrăşăminte), frunzele şi tulpinile de păpădie ajută în cazul retenţiei de apă, reduc iritaţiile şi inflamarea la nivelul aparatului urinar.
Amestecă aceste 3 ingrediente de sezon într-un blender, adaugă apă şi prepară un smoothie delicios, sănătos şi nemaipomenit pentru detoxifierea rinichilor tăi.
Sursa foto: Shutterstock
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter