Sănătate: Află totul despre terapia cu pietre vulcanice

De Libertatea pentru femei, pe

Suferi de insomnii? Stresul este pentru tine la ordinea zilei? Relaxează-te cu ajutorul terapiei geotermale, care constă în masaj cu pietre calde. Este o metodă de tratament care folosește roci vulcanice de bazalt încălzite și uleiuri de masaj.
„Efectele principale sunt de detoxifiere, relaxare și echilibrare energetică a corpului”, ne-a spus dr. Adrian Hrihor, medic de familie, cu competențe în acupunctură și termografie medicală, care practică și această formă de tratament.

Efecte benefice
► accelerează circulația sângelui și metabolismul celular;
► este unul dintre cele mai potrivite remedii pentru relaxare și pentru a avea un somn adânc;
► este indicată în perioade de stres intens, anxietate, insomnii;
► este eficientă și în problemele spatelui, dureri musculare, probleme circulatorii, artroze, artrite.

Răsfăț vindecător

Se unge spatele cu ulei de masaj, după care începe tratamentul propriu-zis. Se folosesc până la 54 de pietre foarte fine, rotunjite, de culoare gri închis, de diferite mărimi. Acestea sunt încălzite la o temperatură de 40-50ºC. Nu-ți face griji, temperatura nu este prea mare ca să te ardă, dar va provoca furnicături plăcute în tot corpul și va induce o stare plăcută de relaxare. O parte din aceste pietre sunt fixe și vor rămâne așezate pe unul dintre punctele din corp pe care indienii le numesc chakre, centrii energetici localizați de-a lungul coloanei vertebrale. Sunt puncte ale energiei vitale, legate de anumite organe ale corpului. Pietrele au diverse forme: cele mari și rotunde vor fi așezate pe brațe și pe mâini, iar cele lunguiețe sunt destinate zonei gâtului. Cele mari, dar foarte fine, se pot plasa pe stern. Cele fixe sunt așezate de terapeut în funcție de problemele pe care le are pacientul. Există și pietre de dimensiuni mici, care se așază între degetele de la picioare pentru stimularea circulației periferice. Altele vor fi folosite pentru masajul propriu-zis. Tratamentul durează o oră și un sfert, iar la finalul lui trebuie să bei multă apă, pentru că se pierd lichide prin transpirație.

► RELAXARE ȘI ECHILIBRU INTERIOR

„Prin terapia geotermală se obține relaxarea întregului organism, având ca rezultat o senzație de ușurare. Pe termen lung, se obține o stare de echilibru energetic, manifestată prin somn odihnitor, stare de bună dispoziție generală și eliminarea anxietății, dacă au existat astfel de probleme. În general, este nevoie de 10 ședințe, cu frecvența de una-două pe săptămână. După aceea, ar fi bine ca pacientul să urmeze un tratament de întreținere, cu una sau două ședințe pe lună. Printre cazurile de succes pe care le-am tratat s-a numărat și o pacientă cu dureri mari de spate în perioada menstruală și la efort. A început terapia geotermală și, pe parcursul a 14 ședințe, durerile s-au ameliorat până s-a ajuns la dispariția lor. O altă pacientă avea un serviciu stresant și, de aceea, suferea de o stare de anxietate aproape permanentă și de insomnii. Dimineața se trezea foarte obosită și nu reușea să rezolve cu bine toate problemele apărute pe parcursul zilei, din care cauză se stresa și mai tare și nu putea dormi noaptea următoare, intrând într-un cerc vicios din care nu mai putea ieși. A început tratamentul cu roci vulcanice și, chiar din prima săptămână, a simțit o stare profundă de bine și s-a putut relaxa. În timp, și-a recăpătat somnul odihnitor și anxietatea a dispărut.”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter