Sănătate: Leacuri pentru o inimă sănătoasă

De Libertatea pentru femei, pe Ultimul update Joi, 21 ianuarie 2021, 10:25

Bolile de inimă afectează din ce în ce mai mulți oameni. Doi din trei români mor de o boală cardiovasculară, așa că nu e de glumă.
Nu uita că există plante care pot preveni problemele cardiace sau le pot ameliora, dacă au apărut deja.
Bineînțeles, dacă boala este în stadiu avansat, trebuie să respecți, mai întâi, tratamentul alopat dat de medic și să-l întrebi dacă îți recomandă și unul cu plante. Dacă problemele sunt ușoare sau este vorba doar de prevenție, poți apela cu încredere la tratamentele naturiste.

►Păducelul, planta-minune

Maica Justina Bujor, stareță a Mănăstirii Paltin, de profesie medic cu specialitatea medicină de familie și conducătoare a laboratorului de prelucrare a plantelor medicinale al mănăstirii, le recomandă celor cu afecțiuni cardiace preparatele pe bază de paducel. Acesta ajută la reglarea tensiunii și, totodată, ajută muşchiul inimii să funcţioneze mai bine. Dacă problema de bază este hipertensiunea, se iau doar 20 de picături diluate în apă sau ceai, de trei ori pe zi. Tinctura de păducel se poate combina cu cea de valeriană, talpa-gâştii, ciubotica-cucului şi sunătoare. Acţiunea preparatului este vasodilatatoare, ajutând sângele să circule mai bine. Are și efect sedativ asupra sistemului nervos – astfel, este benefică tuturor celor care dezvoltă afecţiuni cardiace cauzate de stres. Păducelul ajută și la îmbunătăţirea circulaţiei sângelui la nivelul scoarţei cerebrale, este un bun tonic cardiac şi duce la creşterea frecvenţei respiratorii (de multe ori, problemele de inimă sunt legate şi de o funcţionare deficitară a plămânilor).

►Valeriana, în probleme cardiace pe fond nervos

Valeriana este indicată mai ales în afecţiunile cardiace dezvoltate pe fond nervos, cum ar fi aritmiile sau palpitaţiile. Este eficientă și în cazul cardiopatiei ischemice. Pe lângă tinctură, se mai poate administra şi sub formă de infuzie (o linguriţă la 200 ml de apă). Se bea treptat, cu înghiţituri mici, în cursul unei zile sau seara, cu o jumătate de oră înainte de culcare. În loc de ceai, mai poţi folosi şi pulbere de valeriană – câte un vârf de cuţit, de trei ori pe zi.

CONTRAINDICAȚII

Atenţie! Valeriana și păducelul sunt contraindicate conducătorilor auto sau muncitorilor care manipulează utilaje, dacă urmează să exercite această activitate în următoarele două ore. În lunile de vară, trebuie să fii precaută în ce privește tratamentul cu sunătoare. Va trebui să te ferești de expunerea la soare, pentru că este fotosensibilizantă. Ciuboțica-cucului nu are contraindicații, dacă se respectă dozele recomandate.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter