Sănătate: Cum să scapi de insomnie

De Diana Zagrean, pe

Insomnia este o afecţiune destul de gravă, care aduce cu ea oboseală cronică, rezistenţă scăzută la infecţii şi alte boli. Iată câteva sfaturi practice care te ajută să scapi de insomnie.
Închide calculatorul
Înainte de culcare cu cel puţin o oră, închide laptopul sau calculatorul personal, televizorul şi orice alţi stimuli care te agită. Dacă ai probleme în a te odihni, s-ar putea să ai parte de prea mult stres. Relaxarea înainte de culcare te ajută să ai un somn odihnitor.
Sănătate: Cum să scapi de insomnie
Regula celor 3 S
Patul nu trebuie utilizat la altceva decât dacă începe cu litera S. Există doar câteva variante care încep cu S şi se pot face în pat: somn, sex sau scrisul în jurnal înainte de culcare. Respectă regula celor 3 S şi nu face un culcuş zilnic de citit mailuri, mâncat şi privit la televizor din singurul loc destinat exclusiv odihnei.
Sănătate: Cum să scapi de insomnie
Fără sport seara
Deşi tot mai multă lume îţi rezervă antrenamente la sala de forţă sau ore de fitness seara, după muncă, specialiştii nu recomandă această variantă. Sportul face bine şi pune sângele în mişcare, dar accelerează şi metabolismul şi provoacă agitaţie. Dacă nu vrei să fii prea energic înainte de culcare sau dacă sportul te agită foarte tare, alege să practici exerciţiile preferate dimineaţa.
Sănătate: Cum să scapi de insomnie
Bea lapte călduţ
Indiferent de anotimp sau vârstă, sfatum mamei cu lapte cald înainte de culcare este foarte eficient. Dacă suferi de insomnii şi nu vrei să iei medicamente pentru un somn lin, tot ce trebuie să faci este să bei un pahar de lapte călduţ înainte de a te băga în pat. Poţi adăuga şi puţină miere, dar nu cacao, deoarece aceasta din urmă poate alunga somnul.
Foto: Thinkstockphotos
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter