De ce este bine să dormi dezbrăcată

De Consuela Stratulat, pe Ultimul update Sâmbătă, 17 ianuarie 2015, 13:29

Somnul este extrem de important pentru sănătate, iar numeroase studii arată că oamenii dorm mult mai bine dezbrăcați. Află de ce ar trebui să renunți la pijamale.
Somnul în pielea goală reglează nivelul de cortizol din organism, pentru că îți menține temperatura corpului în limite normale. Dacă te încălzești, nivelul de cortizol rămâne ridicat și după ce te-ai trezit, iar acest lucru duce la anxietate, poftă de mâncăruri nesănătoase, îngrășare și multe alte probleme.

Reglează melatonina și hormonii de creștere

O temperatură normală a corpului reglează și nivelul de melatonină și hormonul creșterii. Aceste substanțe ajută organismul să prevină îmbătrânirea și sunt necesare pentru o sănătate de fier. Când dormi îmbrăcată, corpul se încălzește și previne folosirea eficientă a acestor hormoni.

Te ajută să ai o viață sexuală activă

Dacă ești căsătorită sau locuiești cu iubitul tău, propune-i să dormiți dezbrăcați. Contactul de piele pe piele este foarte benefic pentru relații și îți îmbunătățește viața sexuală.

Economisești bani

Dacă nu dormi îmbrăcată, nu mai ai nevoie de pijamale și economisești bani. În plus, ai mai puține haine de spălat și mai mult loc în dulap, pentru haine drăguțe. Trebuie, însă, să îți schimbi lenjeria de pat mai des.

Îți ajută pielea

Dacă dormi dezbrăcată, corpul tău apucă să respire. Organele genitale, zona subrațului, picioarele sunt restricționate toată ziua, dar și ele au nevoie de aer. În plus, în lipsa hainelor, sângele circulă mai bine.
Dacă dormi dezbrăcată, te concentrezi mai bine, faci mai puține greșeli și te ajută să îți cunoști corpul mai bine, mai spun specialiștii. Pe tine te-au convins să renunți la pijamale?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter