Sănătate: Ce trebuie să conţină trusa de vacanţă?

De Libertatea pentru femei, pe

Razele soarelui au devenit tot mai puternice şi mai agresive pentru piele, aşa că, înainte să pleci în vacanţă, unde vei sta mai mult la soare, ia-ţi măsuri de protecţie. Află care sunt produsele care nu trebuie să lipsească din bagaj.
Când pleci în concediu, nu omite cremele cu efect de protecţie împotriva razelor UV. Dar mai trebuie adăugate: crema hidratantă pentru faţă, loţiunea nutritivă pentru corp, gelul de duş hidratant, uleiul de plajă şi loţiunea de după plajă, inclusiv un balsam de buze cu factor de protecţie. „Cremele de plajă trebuie alese, bineînţeles, în funcţie de tipul de piele. Pentru persoanele cu pielea foarte deschisă la culoare este indicată, în primele două zile de stat la soare, o cremă cu factor de protecţie 50. Ulterior se poate opta pentru un factor mai scăzut, de 20-30. Persoanele brunete pot alege la început o cremă cu factor de protecţie de 20 sau 30”, recomandă cosmeticiana Ana Albu. Foarte important este ca aplicarea cremei să fie făcută cu 30 de minute înainte de expunerea la soare şi apoi de fiecare dată după ce ieşi din apă. Iar pentru o protecţie continuă a tenului, trebuie folosită o cremă cu factor special atât la plajă, cât şi pe stradă, la o simplă plimbare.

Hidratează-te înainte şi după plajă

Foloseşte loţiunea de după plajă imediat după expunerea la soare şi după duş, dar nu cu apă fierbinte deoarece pielea se va deshidrata şi mai mult. Produsele care se aplică după plajă au în compoziţie vitaminele A, C, E, F, extracte vegetale etc. şi reduc efectele negative ale soarelui.
Aceste creme mai conţin şi substanţe antiinflamatoare şi au un rol hidratant.
Nu uita de crema de faţă pentru noapte şi de loţiunea de corp hidratantă. Îţi hrănesc şi îţi protejează pielea şi o pregătesc pentru o nouă expunere la soare. Iar pentru că şi părul are nevoie de protecţie, ia cu tine şi un balsam obişnuit sau, ideal ar fi, unul care nu necesită clătire.

BRONZ SĂNĂTOS ŞI ÎNDELUNGAT

Nu încerca să te bronzezi cât mai repede, ci treptat, pentru că altfel efectul va fi invers. „Vei reuşi doar să accelerezi procesul de regenerare a epidermei şi astfel îţi vei recăpăta culoarea naturală în scurt timp. Mai mult, te poţi alege cu arsuri”, spune Ana Albu. De asemenea, e bine să îţi faci o exfoliere a pielii pentru a îndepărta stratul de celule moarte, dar înainte de vacanţă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter