Când s-ar putea renunța la masca de protecție în spațiile deschise

De Unica.ro, pe
Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, este de părere că renunțarea la masca de protecție ar putea fi posibilă în curând, însă doar în anumite condiții. 

Pe lista măsurilor de relaxare pe care toată lumea le așteaptă s-ar putea număra și renunțarea la masca de protecție, dar nu mai devreme de 1 august, a declarat Ioana Mihăilă. Ministrul Sănătății încurajează o astfel de decizie, însă numai în anumite condiții, cum ar fi spațiile care nu sunt aglomerate și doar în aer liber.

„Depinde unde renunţăm la mască. Încurajez şi eu renunţarea la mască în anumite condiţii, în afara spaţiilor închise, în locurile care nu sunt aglomerate şi pentru aceste zone termenul de 1 august cred că este unul fezabil”, a declarat Ioana Mihăilă, potrivit Libertatea.ro.

Citește și: Mesajul fiicei lui Bill Gates după separarea părinților

Fiul Alexandrei Dinu, Mario, la un pas de a se accidenta grav

Andreea Antonescu s-a vaccinat împotriva COVID-19. Mesajul transmis de artistă

Mihaela Bilic: Cum ne revenim după excesele alimentare făcute de sărbători

Locurile în care s-ar putea renunța la masca de protecție

De la 1 iunie s-ar putea renunța la masca de protecție și pe plajă sau în drumeții la munte, dar asta doar dacă se va atinge pragul de 5 milioane de persoane vaccinate. De asemenea, oamenii care au ales imunizarea ar putea da masca jos și la birou.

„Am avut o discuţie pe această temă cu premierul Cîţu chiar astăzi şi am convenit că pe măsură ce înaintăm cu campania de vaccinare, persoanelor care sunt vaccinate să începem să le permitem mai multă libertate şi să revină cât mai repede la viaţa de dinainte de pandemie. Una dintre aceste idei a fost tocmai această permisiune pentru cei care lucrează în birouri, dacă sunt toţi vaccinaţi dintr-un anumit spaţiu închis, să poată să nu poarte mască.

Evident că înainte de a da liber la astfel de prevederi, va trebui să verificăm cu Institutul Naţional de Sănătate Publică şi cu specialiştii pe care îi avem în sănătate publică, dar (…) pare o idee fezabilă”, a declarat Ioana Mihăilă.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter