3 remedii ca să scapi rapid de durerea în gât

De Sandra S., pe

Vremea capricioasă înseamnă pericol pentru sănătatea ta: poți răci foarte ușor. Vezi ce remedii poți folosi ca să scapi rapid de durerea din gât.

Gargară cu apă sărată

Ca să reduci rapid gâtul inflamat atunci când ai răcit, poți face gargară cu apă sărată. Dizolvă o jumătate de linguriță de sare într-un pahar cu apă călduță, apoi fă gargară timp de câteva secunde. Sarea curăță gâtul de bacterii, astfel că eviți și o infecție mai dureroasă.

Antiinflamator

Unul dintre cele mai rapide metode să scapi de durerea din gât este să iei o pastilă cu antiinflamator – cea mai răspândită și folosită substanță este ibuprofenul. De asemenea, dacă ai și febră, pastilele cu antiinflamatoare o vor reduce.

Supă de pui

Supa de pui este întotdeauna recomandată când răcești, pentru că reduce simptomele, inclusiv nasul care curge sau gâtul dureros. În plus, pentru că este vorba de supă, nu te vei chinui atât de tare să înghiți, mai ales dacă te doare gâtul.
O altă metodă despre care se spune că te-ar scăpa rapid de durerea în gât este să… mănânci marshmallows (bomboane spongioase dulci). Pentru că se topesc în gură, lasă pe gât un strat de gelatină care îmbracă mucoasa iritată a gâtului.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter