Seminţele şi nucile, ideale pentru dietă

De Revista Unica, pe

Să ştii că nu îngraşă. În timpul dietei sunt sănătoase şi bune dacă le mănânci crude şi ţii un regim echilibrat.
Seminţele există în alimentaţia omului de mii de ani, de fapt, sunt printre primele alimente pe care am învăţat să le consumăm. Reduc colesterolul, incidenţa bolilor cardiovasculare şi a cancerului. Datorită grăsimilor esenţiale, fibrelor, vitaminelor şi mineralelor pe care le conţin, îmbunătăţesc funcţiile creierului, vederea şi ajută mai ales în perioadele de oboseală intelectuală. Sunt bune însă şi în perioadele de antrenament fizic intens, pentru că alină durerile de încheieturi şi grăbesc recuperarea. Câtă vreme sunt consumate crude şi provin din culturi organice,  nucile şi alunele sunt foarte importante în dieta anti-ageing sau cu scop terapeutic. Bucură-te de nuci, şi pielea îţi va mulţumi, pentru că o hidratează, o calmează şi o catifelează. Seminţele de in în schimb, consumate regulat, reduc aspectul neplăcut al celulitei, iar în timp ajută la eliminarea acesteia.

Ce, cum şi cât să mănânci?

O porţie de 70 de grame – cât un pumn – de nuci, alune de pădure, migdale, seminţe de dovleac sau de floarea-soarelui, împreună cu  un pahar de apă sau un iaurt de băut sunt o masă îndestulătoare pentru zilele în care nu ai timp să mănânci în linişte.  Variază; cu cât mai multe sortimente, cu atât mai multe beneficii. Este esenţial să mesteci bine, deoarece procesul de digestie începe din gură, sub acţiunea enzimelor din salivă. Asta va face ca stresul asupra ficatului şi sistemului digestiv să fie mai mic. În plus, dacă mănânci încet, starea de saţietate va fi percepută de creier mai repede.

Truc de organizare

Fie gustarea de la volan, fie masa dintre întâlnirile la birou, seminţele sunt perfecte pentru zilele aglomerate
Sunt gustoase, sănătoase şi uşor de procurat. Păstrează în geantă o pungă în care ai pus o por-
ţie din mixul tău preferat de nuci crude. Sunt excelente când nu ai timp să mănânci pe îndelete şi te salvează de la tentaţia de a merge la primul fast-food. Nu le ţine însă mult timp în geantă; râncezesc destul de repede, mai ales dacă sunt produse organice. Poftă bună!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter