Profită de fructele toamnei!

De Unica.ro, pe

Bogate în vitamine, fructele de toamnă aduc o mulţime de beneficii tenului, aşa că acum este cel mai potrivit moment să profiţi de ele.

MĂRUL

ţine ridurile departe

Recunoscut pentru proprietăţile lui tonifiante şi revigorante, mărul face adevărate minuni pentru tenul obosit şi lipsit de strălucire. Mai mult decât atât, folosită regulat, masca cu măr reuşeşte să netezească pielea, să întărească ţesuturile şi să întinerească tenul.

Iată cum trebuie să procedezi: dă un măr copt pe răzătoarea mică şi amestecă-l bine cu două linguriţe de miere. Aplică uniform pe faţă, evitând ochii şi lasă masca să acţioneze aproximativ 20 de minute, după care clăteş-te-te cu apă călduţă. Tenul tău îşi va căpăta rapid strălucirea şi vitalitatea. La fel de bun este şi sucul proasăt de mere, care poate fi aplicat ca atare pe faţă prin tamponare uşoară.

PRUNELE

au grijă de tenul gras

Nu ai găsit încă un remediu pentru tratarea tenului gras? Apelează cu încredere la metodele naturale şi la măştile făcute acasă. Prunele, de exemplu, reprezintă un ajutor de nădejde în cazul tău, aceste fructe fiind bogate în vitamina A şi potasiu.

Masca extrem de simplă, poate fi preparată foarte repede acasă. Pune la fiert 3-4 prune, apoi lasă-le la ră-cit. Scoate sâmburii, pisează miezul şi amestecă-l cu puţin ulei de migdale. Întinde amestecul pe faţă, evitând ochii şi buzele, iar după aproximativ un sfert de oră îndepărtează-l.

GUTUIA

are efect calmant

Ori de câte ori îţi simţi tenul iritat sau chiar excesiv de uscat, înceracă masca pe bază de gutuie, care îţi va hrăni delicat tenul şi îi va reda luminozitatea. Ai nevoie de o gutuie coaptă, pe care să o cojeşti şi să o dai pe răzătoarea mică. Amestecă apoi miezul cu o linguriţă de miere de salcâm şi aplică pe faţă. În urma acestui tratament, pielea va fi din nou netedă şi suplă.

STRUGURII

menţin tenul curat

Din când în când e bine să îţi cureţi tenul cu suc proaspăt de struguri, care, datorită mineralelor pe care le conţine, va curăţa şi hidrata în acelaşi timp tenul. Poţi folosi mai multe tipuri de struguri – şi albi, şi negri – cu al căror suc să îţi tamponezi uşor faţa. Sau masează-ţi tenul curat cu un bob de strugure cojit, pentru mai multă strălucire. Nu uita ca, după 5-10 minute de la aplicare, să te clăteşti cu apă curată.

PERELE

hrănesc şi dau un plus de energie

Acestea au efect similar cu cel oferit de mere, drept urmare pot fi combinate cu aceleaşi ingrediente şi pot fi folosite sub aceeaşi formă pentru a obţine măşti eficiente pentru ten. Una dintre cele mai bune metode este să tai felii subţiri de pere şi să le aplici pe ten, timp de 10 minute, după care să te clăteşti cu apă călduţă.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter