Cum îți pregătești corpul pentru sezonul rece?

De Unica.ro, pe

Odată cu venirea frigului, sistemul tău imunitar este pus serios la încercare. Fereşte-te de afecţiunile de sezon, precum răceala şi gripa…
… ţinând cont de sfaturile noastre de îngrijire. Astfel, vei trece prin iarnă fără probleme.

1. Igiena, la cote maxime

Odată cu venirea toamnei, organismul tău nu mai este protejat la fel de bine ca în timpul verii. Astfel, îi este mai greu să lupte cu germenii de gripă şi răceală. Microbii se transmit foarte uşor pe calea aerului, în mijloacele de transport sau în alte spaţii publice. Primul lucru pe care trebuie să-l faci odată ce ai ajuns acasă, la serviciu sau la altă destinaţie, este să te speli pe mâini. Foloseşte apă caldă şi săpun pentru a te curăţa mai bine.

2. Tratament cu vitamine

În sezonul rece oboseşti mai repede şi te simţi lipsită de vlagă. Dacă vrei să ţii un tratament de fortificare a organismului, acum este momentul. Alege, la recomandarea doctorului tău, minerale şi vitamine sub formă de tablete. Aceste vitamine trebuie să fie absorbite de organismul tău, de aceea sunt recomandate împreună cu o alimentaţie cu un conţinut ridicat de proteine. Este vorba despre lactate, ouă, peşte şi carne macră.

3. Locuinţă aerisită

Contrar credinţei populare, chiar şi când este frig afară, locuinţa trebuie bine aerisită. Trage draperiile şi lasă lumina să pătrundă bine în casă. Se ştie că lumina naturală ucide microbii pe care este posibil să îi fi adus cu tine acasă. Chiar şi în camera unui bolnav este indicat să aeriseşti zilnic pentru ca germenii să se risipească în aer.

4. Cât mai multe lichide

Chiar şi când este frig trebuie să bei cantităţi mari de lichide. Aerul uscat şi încălzit din apartamente poate deshidrata organismul mai mult decât căldura verii. În anotimpul rece poţi opta pentru ceaiuri sau pentru supe care te hidratează şi detoxifiază în acelaşi timp. Evită însă alcoolul, mai ales când temperaturile sunt foarte scăzute, deoarece acesta te deshidratează. Cel mult, alege în locul băuturilor spirtoase un pahar de vin de casă sau o bere brună.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter