Peste 207.000 de români și-au anulat programarea la vaccinul cu AstraZeneca

De Unica.ro, pe
Mai mult de 207.000 de români care erau programați la vaccinare cu AstraZeneca au anulat programările începând cu luna martie.

Anunțul vine de la coordonatorul campaniei de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiță. „Au fost peste 207.000 de anulări în platformă, iar dintre cei care și-au confirmat programarea, avem circa 99.000 de persoane care nu s-au prezentat, care și-au anulat programarea ceea ce reprezintă 28% dintre cei care își confirmaseră programarea”, a spus el, conform Digi24.

„Este un procent mare, o treime din persoanele programate care nu s-au prezentat”, a adăugat Valeriu Gheorghiță. „Este clar un aspect pe care l-am sesizat cu toții. Considerăm că avem nevoie de o mai bună înțelegere a acestui aspect de către orice om care dorește să se vaccineze. Este absolut firească și legitimă ezitarea oamenilor la acest moment. Avem nevoie de mai multe informații oficiale de la Agenția Europeană a Medicamentului. Și noi, cei care luăm decizia, avem nevoie de mai multe informații”.

Citește și: Studiu: vaccinul de la Pfizer este eficient împotriva tulpinii sud-africane

Citește și: Listele de așteptare pentru vaccinare vor merge mai repede, potrivit lui Valeriu Gheorghiță

Citește și: Experți: tinerii sunt principalii vectori de transmitere a noilor tulpini de coronavirus

Citește și: Oficial EMA, despre trombozele apărute după vaccinarea cu AstraZeneca: „În opinia mea este clar că există o legătură”

Anularea programărilor vine în contextul în care au apărut dubii în spațiul public cu privire la relația dintre vaccinul AstraZeneca și dezvoltarea de tromboze. Valeriu Gheorghiță a pus anularea programărilor pe seama faptului că cel mai probabil oamenii s-au înscris pe listele de așteptare pentru un alt vaccin, întrucât numărul celor aflați pe liste a rămas constant.

Între timp, un oficial al Agenției Europene a Medicamentului a explicat că ar putea exista o legătură între vaccinul AstraZeneca și cazurile grave de tromboze la persoane imunizate cu vaccinul. „În opinia mea, putem spune acum, este clar că există o legătură cu vaccinul”, a spus Marco Cavaleri, șeful strategiei de vaccinare la EMA.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter