Pastă de dinți făcută în casă? Vezi cum o poți face și tu!

De Sandra S., pe Ultimul update Marți, 26 octombrie 2021, 11:49

A devenit o adevărată modă să îți faci singură propriile creme, loțiuni, șampoane, măști hrănitoare și așa mai departe. Dar asta nu se întâmplă neapărat pentru că este cool, ci pentru că ne-am săturat cu toții de toate ingredientele dăunătoare găsite în… orice. Vezi cum îți poți face singură pastă de dinți, acasă:

Ingredientele necesare pastei de dinți făcute în casă

5 linguri de pudră de calciu,
2 sau 3 de pudră de xilitol (acest ingredient nu este neapărat necesar, insa poate da un gust mai dulce pastei de dinți. Totuși, poate avea efecte laxative, așa că folosește-l cu grijă),
4 linguri de ulei de cocos la temperatura camerei,
2 linguri de argilă comestibilă
1 lingură de bicarbonat de sodiu,
3 linguri de apă distilată
40 de picături de uleiuri esențiale la alegere: de mentă, de scorțișoară, de eucalipt, de arbore de ceai verde ori salvie

Cum prepari pasta de dinți

Amestecă toate ingredientele în afară de argila comestibilă, până rezultă o pastă omogenă. Odată ce s-a format pasta, adaugă puțin câte puțin argila și amestecă mai departe cu mâna sau cu o ustensilă de plastic (nu de metal!) până se omogenizează și aceasta. Dacă ți se pare prea gros amestecul, mai poți adăuga o lingură sau două de apă distilată, iar uleiurile esențiale folosește-le după gust.
Poți ține amestecul într-un borcănel în care să bagi periuța de dinți – atât timp cât nu îl mai folosește și altcineva – altminteri într-un tub care seamănă cu cel de pastă de dinți (de exemplu, poți folosi un tub curat de la o cremă de mâini). Folosește pasta aceasta de dinți ca pe cea din comerț, de cel puțin două ori pe zi.
Pasta de dinți făcută în casă ar trebui să reziste în jur de o săptămână – nu o ține mai mult de atât, din cauza apei. De asemenea, pentru că această pastă de dinți conține și ingrediente dure, ar fi indicat să nu periezi foarte puternic încă de la început.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter