Parodontoza: Care sunt cauzele şi ce putem face să o tratăm

De Diana Zagrean, pe

Auzim adesea despre ”boala secolului”. Ei bine, boala parodontală poate fi denumită astfel. Parodontoza este principală cauză a pierderii dinților. Vezi care sunt cauzele şi ce putem face să o tratăm.
 
Adesea, admirăm o persoană pentru zâmbetul ei. Acel zâmbet larg, relaxat care îi luminează fața și, datorită căruia toți cunoscuții o consideră ca fiind una dintre cele mai de succes persoane. Niciunul dintre noi nu ne dorim probleme în ceea ce privește dantura și, în nici un caz nu vrem să ne confruntăm cu dinți lipsă. Însă, nici nu vă imaginați cât de ușor poate fi să îți pierzi un dinte dacă nu îți îngrijești corect dantura.

Gingivită sau parodontoză?

„Boala parodontală (periodontita) reprezintă afectarea inflamatorie cronică a țesuturilor de susținere a dinților, adică a gingiei și a osului. Atunci când inflamația se limitează la nivelul gingiei, afecțiunea se numește gingivită, iar în cazul în care acest stadiu a fost depășit, iar inflamația cuprinde osul vorbim despre parodontită sau periodontită (în trecut se folosea termenul de parodontoză). Literal, periodontita înseamnă „în jurul dintelui”, explică medicul Implantolog Dr. Taner Chemal.
El explică că, netrată, boala parodontală conduce la pierderea dinților. Poate interesa un singur dinte, mai multi dinți sau chiar toți dinții. Statistic, boala parodontală reprezintă principala cauză de pierdere a dinților și poate fi asociată și cu alte boli cronice ce includ diabetul și bolile cardiace.
Pentru a lupta cu această afecțiune și a o trata din timp pentru a nu se ajunge la pierderea dinților, trebuie să țineți cont de cauzele ce declanșează această boală. Cauza principală a bolii parodontale este placa bacteriană (microbii), însă există și mulți factori favorizanți.
Vezi care sunt aceşti factori care favorizează apariţia parodontozei, pe pagina următoare!
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter