Ouăle, alimente complete. Află totul despre ele!

De Libertatea pentru femei, pe

Bogate în nutrienţi, ouăle nu trebuie să lipsească din alimentaţia noastră. Singura condiţie e să fie proaspete.
– Ouăle sunt printre puţinele alimente complete. Acestea nu trebuie să lipsească din alimentaţia oamenilor sănătoşi şi a copiilor. Săptămânal se recomandă să se consume 3-4 ouă.
– Indiferent de felul în care se prepară, ouăle trebuie să fie  proaspete. Pentru a ne asigura de acest lucru, indiferent de locul de unde se procură, se verifică întotdeauna data la care expiră. În plus, ouăle se mai pot încerca şi prin una din următoarele metode:
– Dacă se pune un ou într-un pahar cu apă şi acesta stă pe fundul vasului, înseamnă că este proaspăt, iar dacă pluteşte este vechi şi trebuie aruncat.
– Oul proaspăt ţinut în dreptul luminii este transparent, iar oul vechi prezintă pete opace.
– Dacă atunci când se sparge un ou, albuşul şi gălbenuşul se preling, înseamnă că oul este vechi.
– Ouăle se păstrează la frigider, în cutii speciale. Atunci când se fierb, se scot din frigider cu jumătate de oră înainte. Se pun la fiert în apă rece cu sare şi se lasă 3 minute dacă vrem să fie moi, 4-5 minute dacă vrem să fie cleioase şi 6-7 minute pentru cele tari.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter