Operaţiile estetice sunt un rău necesar

De Erika Chivu, pe

Pentru unii sunt un moft sau metoda prin care scapă de un complex, adesea exagerat. Însă pentru alţii, operaţiile estetice reprezintă o necesitate.
Ne-am obişnuit să catalogăm operaţiile estetice ca un moft, doar pentru că se vorbeşte adesea despre intervenţiile vedetelor: „silicoane”, măriri de buze, liposucţii pentru leneşi, liftinguri faciale pentru cei ce nu-şi acceptă vârsta.
 

Când operaţiile estetice nu sunt un moft

De fapt, chirurgii esticieni ştiu foarte bine că operaţiile estetice reprezintă mai degrabă un rău necesar. Pe lângă clienţii care vor şi îşi permit să arate mai bine, există şi persoane care ajung pe masa chirurgicală de nevoie.

Dr. Silvia Stănculescu, chirurg estetician la clinica Metamorphosis, spune că întâlneşte zilnic persoane ce recurg la operaţii estetice nu pentru a fi la modă, ci pentru că sănătatea le este în pericol. Printre pacienţii săi se numără persoane care nu se pot deplasa normal din cauza unor depozite de grăsime în anumite zone ale corpului, dar şi persoane care au rămas cu cicatrici sau alte probleme în urma unor accidente.
Foarte des ajung în cabinetul de medicină estetică femei cu sânii foarte mari, a căror greutate le poate crea probleme la coloană.

Cu ce se ocupă chirurgia plastică

 
„Operaţiile estetice de acest gen reprezintă înainte de toate o procedură cu viză reconstructivă, un rău necesar şi în acelaşi timp este important ca pacienţii să aibă aşteptări realiste în legătură cu intervenţia chirurgicală”, anunţă dr. Silvia Stănculescu, medic specialist chirurgie plastică- microchirurgie reconstructivă.

De altfel, chirurgia cosmetică, adică cea care îmbunătăţeşte aspectul oamenilor, a pornit din chirurgia plastică şi reconstructivă care e menită să corecteze greşelile naturii, adică malformaţiile din naştere, dar şi defectele apărute pe parcursul vieţii. Medicii specializaţi în chirurgie plastică şi reconstructivă îndepărtează cicatrici rezultate în urma arsurilor sau altor traume, refac sânii femeilor cu mastectomie, îndepărtează tumori vizibile sau cancere de piele, reataşează braţe sau degete amputate accidental, refac structurile feţei în urma traumelor puternice etc.

Având în vedere toate acestea, dr. Stănculescu ne sfătuieşte să nu-i criticăm pe cei care recurg la operaţiile estetice, căci aceasta ar putea fi singura soluţie de a vindeca sau ameliora problema lor. 

Află şi cât costă operaţiile estetice!

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter