Obiceiuri zilnice care îți vor prelungi viața

De Consuela Stratulat, pe

Oricât de mult ți-ai dori, nu vei câștiga lupta cu anii dacă vei bea sucuri minune din fructe miraculoase provenite dintr-o altă partre a lumii. Procesul de îmbătrânire este cel mai bine controlat când ții la distanță bolile cronice precum afecțiunile cardiace, cancerul sau diabetul, care reprezintă principala cauză a morții premature. Îmbătrânirea este un proces complex, dar o poți încetini cu cinci obiceiuri zilnice, extrem de simple.
Consumă fructe și legume. Oamenii care mănâncă frecvent diverse fructe și legume au cel mai mic risc de a dezvolta boli cronice. Alimentația îi ajută să țină sub control greutatea corpului și trăiesc, astfel, mai mult. Asigură-te că ai o masă cât mai colorată. Nu doar pentru că arată bine în farfurie, ci pentru că fiecare culoare reprezintă nutrienți și antioxidanți diferiți, care combat procesul de îmbătrânire. Antocianina, antioxidantul care colorează afinele în albastru închis, ajută la distrugerea celulelor canceroase, în timp ce beta-carotenul din morcovi  asigură funcționarea sistemului imunitar.
Cel mai eficient mod de a consuma cât mai multe tipuri de nutrienți este să cumperi de fiecare dată câte două tipuri noi de legume și fructe pe care să le incluzi la fiecare masă.

Acizii grași te ajută să câștigi lupta cu anii

Omega 3 și acizii grași, în general, sunt o fântână a tinereții de care ar trebui să profiți. Dacă organismul tău primește cantitatea de acizi grași de care are nevoie, riscul de a te îmbolnăvi de inimă scade considerabil. În plus, acești acizi încetinesc procesul de îmbătrânire. Se găsesc în peștele gras, precum somon, ton, macrou și sardine. Dacă nu îți place peștele, poți lua suplimente din ulei de pește.

Folosește zilnic ața dentară

Ața dentară nu numai că îți menține dinții sănătoși, dar te ajută să trăiești mai mult. Dacă nu înlături bacteriile din jurul dinților, ele cresc și pot ajunge în organism, provocând inflamații și crescând riscul apariției bolilor cardiovasculare.

Bea ceai verde

Ceaiul verde conține antioxidanți care te ajută să slăbești și să încetinești, astfel, procesul de îmbătrânire. Specialiștii recomandă o cană de ceai la fiecare masă.

Fă mișcare

Lipsa de activitate fizică accelerează procesul de îmbătrânire. Plimbă-te câteva minute în fiecare dimineață, pentru a rămâne tânără cât mai mult timp.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter