O femeie din SUA spune că a fost concediată din cauza menstruației

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 12 septembrie 2017, 13:31
O femeie din Georgia a apelat la Uniunea Americană pentru Libertăți Civile (ACLU), după ce a fost concediată din cauza faptului că și-a pătat hainele cu sânge menstrual, în timp ce era la locul de muncă.

Alisha Coleman lucra ca operator al serviciului telefonic de urgență 911 în momentul în care a fost concediată. Acum, femeia și-a dat în judecată angajatorul, bazându-se pe legea federală care menționează clar că discriminarea pe bază de sex, sarcină sau alte condiții medicale existente se constituie în încălcarea drepturilor acelei persoane și este interzisă.

„Niciunei femei nu îi face plăcere să treacă prin simptomele menstruației, mai ales când nu se așteaptă la asta, dar nu m-am gândit niciodată că aș putea fi concediată din cauza asta. Nu vreau să mai treacă și altă femeie prin ceea ce am trecut eu”, a mărturisit Alisha pentru publicația The Washington Post.

Alisha a vorbit deschis despre situația ei și a mărturisit că nu se aștepta să mai aibă încă o menstruație, pentru că era pe punctul de a intra la menopauză. Cu toate acestea, femeia spune că este inacceptabil ceea ce i s-a întâmplat și e dispusă să lupte cât o țin puterile pentru a face dreptate în acest caz.

Povestea ei e destul de simplă. În august 2015, în timp ce stătea pe scaunul de la birou, femeii i-a venit menstruația. I-a spus asta supervisor-ului ei, iar managerul de resurse umane a amenințat-o cu concedierea, dacă va mai murdări vreodată vreun scaun din birou.

În primăvara următoare, femeii i-a mai venit încă o dată menstruația, iar câteva picături de sânge menstrual au ajuns pe podea. Cu toate că a curățat locul, angajatorul a concediat-o imediat, motivul invocat fiind acela că nu este în stare să aibă o igienă personală corespunzătoare, în timpul programului de lucru.

Procesul ei vine într-un moment foarte delicat în care mai multe ONG-uri au cerut guvernului american să scadă taxele pentru produsele de igienă feminină și să dispună măsuri pentru ca aceste produse să fie mult mai accesibile – nu numai în supermarketuri sau în farmacii -, ci în locuri publice precum bibliotecile, școlile sau închisorile.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter