Nu va fi târg de Crăciun în București anul acesta, din cauza situației sanitare

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 04 noiembrie 2020, 12:47
Primarul general al municipiului București, Nicușor Dan, a anunțat că anul acesta nu se va organiza târg de Crăciun în Capitală. Potrivit edilului, situația sanitară nu permite acest lucru. 

Noul primar al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că nu va exista un târg de Crăciun în București în această iarnă. Edilul susține că situația sanitară este una foarte dificilă și un astfel de eveniment unde participă foarte mulți oameni ar complica și mai mult lucrurile.

Citește online gratuit numărul de noiembrie al revistei Unica

Noi, din punct de vedere sanitar, suntem pe marginea prăpastiei în Bucureşti. Nu o să avem târg de Crăciun în această iarnă pentru că suntem într-o situaţie sanitară excepţională. Suntem în situaţia în care mor medici şi personal sanitar, nu ne permitem să amplificăm această pandemie”, a spus Nicușor Dan, potrivit știrileprotv.

„Suntem într-o situaţie economică dificilă şi trebuie să direcţionăm banii acolo unde sunt urgenţele”, a mai spus edilul, care a menționat că printre urgențele Capitalei se numără poluarea și termoficarea.

„E posibil să avem târguri private. Dar să alocăm bani din partea Primăriei pentru astfel de evenimente, foarte puţin probabil. (…) Trebuie să ducem banii către chestiuni esenţiale”, a explicat el.

Citește și: Nicușor Dan, primarul Capitalei: „Eu susțin ca școlile să rămână închise”

Vor fi târguri de Crăciun în următorii ani

Nicușor Dan a mai spus că după ce se va termina pandemia, vor fi târguri de Crăciun în București. Acesta a explicat și modul în care se vor organiza astfel de evenimente.

Citește și: Când începe postul Crăciunului 2020

”În anii următori, când vom fi trecut prin această pandemie, aşa cum se întâmplă peste tot în lume, o să avem târguri de Crăciun. Primăria va fi într-un parteneriat cinstit, comercial, cu operatori privaţi. Primăria va pune spaţiu la dispoziţie, aceştia vor plăti o chirie care poate să fie mare/ mică, o să vedem ce va spune piaţa în momentul acela şi la rândul lor vor subcontracta, vor plăti pentru evenimente culturale. E o chestiune comercială în care niciodată Primăria nu plăteşte nimic. Asta este modul în care o să facem”, a declarat Nicușor Dan.

Sursă foto:

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter