Tratamente eficiente împotriva insomniei

De Libertatea pentru femei, pe Ultimul update Joi, 30 iulie 2020, 14:59

Un adult sănătos are nevoie în medie de 6-8 ore de somn pe noapte.
Câte nopţi albe ai avut din cauza insomniei? Ai încercat să citeşti, să te uiţi la televizor, ba chiar să numeri oi, numai să-ţi vină odată somnul, însă fără rezultat. Nu te mai chinui singură, ci fă ca somnul să vină la tine mai uşor! Multe persoane nu se pot bucura de o zi normală, alertă şi productivă, deoarece noaptea anterioară nu s-au putut odihni. Dacă şi tu faci parte din această categorie, pentru a nu te mai confrunta cu o astfel de problemă şi pentru a avea parte de un somn odihnitor, apelează la următoarele remedii  naturiste.

Mărar > Fă-ţi infuzie din 15 g seminţe de mărar sau plantă şi 200 ml apă clocotită. Lasă la infuzat timp de 10 minute, apoi strecoară ceaiul şi bea-l după fiecare masă principală.
Mac > Infuzia preparată din 20 g de mac şi 200 ml apă clocotită este foarte eficientă pentru un somn liniştitor. Bea ceaiul în fiecare seară, cu o jumătate de oră înainte de culcare.
Talpa-gâştei > Tinctura de talpa-gâştei este un remediu bun pentru insomnie. O poţi prepara chiar tu din 20 g de plantă şi 100 ml alcool de peste 50 de grade. Planta se lasă la macerat într-un recipient închis ermetic timp de o săptămână, după care se iau câte 20 de picături de trei ori pe zi, la o jumătate de oră după fiecare masă principală.
Urzică > Pune 25 g de plantă la 200 ml apă clocotită şi lasă la infuzat timp de 10 minute. Strecoară ceaiul şi bea-l după fiecare masă principală. Seara, ai grijă să-l bei cu 30 de minute înainte de a merge la culcare.

Măghiran > Infuzia din mă-ghiran este recunoscută pentru efectele ei terapeutice. Pune o linguriţă de plantă la 200 ml apă clocotită şi lasă la infuzat timp de 10 minute. Strecoară ceaiul şi bea-l cât este călduţ, în fiecare seară cu 30 de minute înainte de culcare.
Păducel > Tinctura de păducel te ajută să scapi de insomnii. Prepară-ţi şi tu din 30 g de plantă la 100 ml alcool de peste 50 de grade. Lasă la macerat timp de 12 zile. Preparatul se păstrează
într-un recipient închis ermetic şi se ia zilnic timp de 10 zile, în fie- care seară, înainte de culcare, câte 20 de picături.
Sovârf > Prepară-ţi o infuzie din 20 g plantă la 200 ml apă clocotită. Lasă la infuzat timp de 10 minute, apoi strecoară ceaiul şi bea-l de trei ori pe zi. Seara, ceaiul se bea cu 30 de minute înainte de culcare.
Flori de tei > Prepară-ţi o infuzie din 20 g flori de tei la 200 ml apă clocotită. Lasă la infuzat timp de 10 minute, apoi strecoară ceaiul de tei şi bea-l înainte de culcare. Dacă vrei, poţi să-l îndulceşti cu o linguriţă de miere.

Ce să faci pentru un somn liniştit

►Aeriseşte-ţi corespunzător camera.
►Asigură-te că nu există lumină sau zgomot care te-ar putea deranja.
►Fă exerciţii fizice regulat, dar nu înainte de a merge la culcare.
►Nu încerca să adormi cu forţa, doar pentru că este o oră târzie în noapte.
►Renunţă la mâncărurile grase, la alcool sau la băuturile care conţin cofeină cu câteva ore înainte de culcare.
►Menţine-ţi un orar de somn regulat şi mergi la culcare la aproximativ aceeaşi oră în fiecare seară.
►Bea un pahar cu lapte cald îndulcit cu miere în fiecare seară, înainte de a merge la culcare.

Băile calde au efect calmant

Înainte de culcare, fă-ţi o baie cu infuzie de levănţică sau de flori de tei. Pune 200 g de flori de levănţică sau de tei în 5 litri de apă şi lasă la infuzat 10 minute. Strecoară lichidul şi toarnă-l în apa din cadă.
După baie e indicat să mergi direct la culcare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter